FUARA ŞOK BASKIN 


“Bu yazımı özellikle CHP’li meslektaşlarım  üretici, sanayici dostlarım için kaleme alıyorum. Doğrusu bunun dışında kalan üreticiler ile kurum ve kurumlarında  dikkatine sunuyorum”


Sevgili meslektaşlarım;


Hepimiz Mobilya sektörünün sorunları ile iç içeyiz. Özellikle siz CHP’li meslektaşlarım için özel bir ricam var. Bu kadar sorun varken ve birde ülkenin kur ve enflasyonu da eklenince zorluklarımız iyiden iyiye artmış durumda. Şimdi bahsedeceğim meselede bizim parti falan demeyin lütfen bu meselenin üstüne hep birlikte gidelim lütfen! Bu işi en azından parti meselesi yapmadan üstüne gidelim.


 Bakırköy Belediyesi zabıtları Ocak ayında bizim de içinde bulunduğumuz meslek grubu olan Avrupa'nın en büyük mobilya fuarına yaptığı baskının benzerini bu kez; 
Yine Mobilya dünyasını ilgilendiren Mobilya  Yan Sanayisi dediğimiz meslektaşlarımızın gerçekleştirdiği İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşen Ahşap Üretim Teknolojileri, Kesici Takımlar, El Aletleri, Mobilya Yan Sanayi, Aksesuarları Fuarı Woodist 22'ye tekrar baskın düzenledi. 17-20 Mart tarihleri arasında düzenlenen fuara önceki gün giden Bakırköy Belediyesi zabıta ekipleri Makine Fuarı'nda yer alan firmalara ait levhaların boylarını ölçme ve tabela vergisi için teftiş yapmaya başladı. Hemde tüm yerli yabancı firmaların temsilcileri ve katılımcıları önünde. 


Dünyanın hiç bir ülkesinde olmayan hukuksuz uygulama nedeniyle, Sektörümüz herkesin önünde dahası dünyanın gözü önünde rezil rüsva edilmiştir. Bu utancı ayrıca ülkemize yaşatanların hukuk ve adalet önünde mutlaka hesap vermesi gerekir. 


Çünkü kapalı alanda bir belediyenin gelip “Tabela vergisi” çıkartmaya çalışması kanunen hukuksuz ve  ahlaki değildir. Ayrıca böyle bir uygulama belediyelerin yetkisinde ise bile bu Katılımcıları ilgilendirmez. Muhatapları Tamamen IFM’dir…


Yazık!


Bu utanç verici hareketi Bakırköy Belediyesi zabıtlarının kendi kafalarından gelip uyguladığı söylenemez tabiki de. Zabıtalar belediyenin emirlerini uygulayacılarıdır. 
Kimse bu uygulamadan haberimiz yoktu falan zırvalamasın sakın. 


Şimdi Ne yapmak lazım…


Tabiki artık iş işten geçti rezil olduk olacağımız kadar. Hemde tüm dünya önünde! Bundan sora yapılacak tek şey katılımcı firmaların Hukuka baş vurup bunun hesabını Hukuk önünde sormaları. Onlar gibi gangster olup işin çözümünü kargaşaya ve utanca çevirmek değildir. 


•Sektörümüzün temsilcileri
•İstanbul Sanayici ve İşadamları Derneği (Omsiad) 
•İstanbul Ticaret Odası
•Mobilya Dernekleri Federasyonu( Mosfed)
•TÜSİAD 
•MÜSİAD 


Gibi sektörümüzü temsil eden kurum ve kuruluşlarda ayrıca sesleniyorum hakkınızı hukuk önünde arayın. Tazmin yoluna gidin.


Bu hak arayışı dışında bir şey değildir. Bu hukuksuzluğu hangi belediye yaparsa yapsın hukuksuzluktur. Adilde değildir. 


Tekrar böyle rezillikler yaşanmaması için tüm sektörün birleşmesini ve birlikte hareket etmesini tepkilerini ortaya koymasını tüm sektörün değerli temsilcilerinden firma sahiplerinden önemle rica ediyor, Saygılar sunuyorum.
 

 

Yorumlar