Vah ülkemin haline,


Ülkem yanıyor,  bizim siyasetçiler taranıyor. Halk ise Devlet bir şey yapmıyor diye Twitter başında oturmuş, Tag açıp ülke ülke yardım dileniyor. Vah ülkemin haline!


Bu yangın işi başladığından beri Siyasetçisinden, Belediyelerine ve Devlet kurumlarına kadar  hayretle hepsini takip ediyorum. Maalesef kuru tantanadan başka hiç bir şeyiz inanın. Elimizde kazma kürekten başka neredeyse bir şey yokmuş meğer. Gerçi bende yaşantım boyunca bu kadar üst üste gelen yangınlara denk gelemedim, görmedim, duymadım, bilmiyorumda. 


Birbirine düşen siyasetçiler “yer yangın yeri iken”  atışmaları dış basında alay konusu haline geldi. İnanın ülkemin itibarını beş para ettiler. Hiç mi hiç, dışarıdan bakıldığında hoş görünmüyoruz gerçekten. Ülke yanarken birbirine düşen siyasetçiler kadar rezili olamaz. Bu gün bel altından siyaset yapılacak gün değildir. 


Bu yangın söner sönmesine de, yangından sonra çok şeyler yerinden oynar söyleyeyim. 


-Yangını kim çıkardı?
-Muhalefetin yaygaracılığı,
-İktidarın bu güne kadar ihmali,
-Kurumların yetersizliği,


Bunlar çok konuşulacak bundan sonra.
Yangınları PKK çıkarmış olsa dahi, işi PKK’ya yıkıp kaçıp kurtulamaz kimse bu işten. Herkes milletin vicdanında çekecek cezasını. Vicdanlara hapsedilecek çok kişi, kurum ve siyasetçiler olacak bu işin sonunda. En önemlisi ise İktidarın atacağı adımlar olacak can havliyle. Bu işte sorumluluğu bulunan herkes, yanan ağaçların, oradaki doğal yaşamda canlarını kaybeden hayvanların acısında vicdanlarda mahkum olacak. 


Bu yangınlarda;
Siyasetçiler yandı benim gözümde artık. 
Geriye halk kalıyor. 


Türk halkı olarak el ele vereceğiz ve yanan her ağacı yeşerteceğiz var gücümüzle. Güzel ülkemizi süsleyen yeşili örteceğiz dağların üstüne tekrar. Dağlarına şiirler yazdığımız bu ülkeyi tekrar eski haline getireceğiz birlikte.


Ancak! Bu yangınları çıkaranların ciğerlerini de sökeceğiz. 


Hiç unutmayacağız… 


Hainlerin, Free Kürdistan hayallerini söküp atacağız bu dağlardan. “Yerli ve Milli Duruş” sözü laflarda kalmayacak. Kendi göbeğimizi keseceğiz mutlaka. 


Mesele vatansa, biz bu vatanın dağlarına aşığız, yeşiline aşığız. Akan nehirlerine, göllerine aşığız.


Geleceğimizi yakmayacağız…

 

Yorumlar