HAYATI GÜZELLEŞTİRMEK ELİNİZDE

Güzel olan ne biliyor musunuz?
Güzel olan ” Ben çok güzel bir hayat yaşadım.” diyebilmektir. Çalmadan, çırpmadan, ziyan etmeden, -mış  gibi yapmadan ve sadece olduğunuz gibi davranarak...
Doğrularıyla ya da yanlışlarıyla hayatı olduğu gibi yaşamak. Acılardan kendimize ders çıkartabilmek, tatlı olarak nitelediğimiz günlerimizinde değerini daima bilmek o anları sevdiklerinizle paylaşarak tekrarını yüreğimizde beslemek gerekir.
Vesvese ile yaşamak yerine düzenli kitap okumak  gereklidir. Yoksa insan eninde sonunda her şeyden  elini eteğini çekiyor, kendini bir boşluğa itiyor, ümitsiz ve karamsar bir psikoloji içine giriyor.

Suçlamak yerine hislerinizi ifade edin. İnsanlar hata yapabilir sizde keza öyle ...
Mağdur olan taraf her zaman vardır. Kendin mağdursan nasıl bir haksızlığa uğradıysan açık ve alenen rahatsızlığını söyle. Karşı tarafı mağdur ettiysen özür dileyerek o insanı geri kazanmak İçin çabala..

Bir yere varmayacak tartışmalardan kaçının:
İki farklı düşünce, birbirini kendi tarafına çekmeye çalışınca bu tartışma gittikçe uzuyor. Onun yerine, herkes kendi fikriyle mutlu olabilir. Herkes aynı fikirde olacak diye bir kural yok. Bu nedenle, hayatınızı büyük ölçüde etkileyecek bir durum söz konusu değilse, kimsenin fikrini değiştirmeye çalışmayın. Kendinizi de karşınızdakini  de yıpratmayın.

İnsanlar duyduklarından olduğu kadar gördüklerinden de çok etkilenirler. Bilinçaltı, gördüklerini olumlu algıladığı sürece, kişinin yavaş yavaş sakinleşmesine yardımcı olur. Bu nedenle, kendi sakinliğinizi de koruyarak, tartışma süresince vücut dilinizle karşımızdaki kişiye  olumlu sinyaller göndererek, onun da sakinleşmesini sağlayabilirsiniz.

Unutmayın !

 Hayattaki en önemli olan şey, söylenmeyeni yani işitmediğimizi duymamaktır.

Çok mutlu olmanız dileğiyle ...

Sevgiyle kalın

 

Yorumlar