CANER ÇALIŞIR…

“DJ'lik yapan 31 yaşındaki sosyal medya fenomeni Caner Çalışır, bu sabaha karşı geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat etti. Çalışır'ın ölüm haberini yakın arkadaşı Samet Liçina verdi. 2016 yılında çoklu organ yetmezliği nedeniyle yoğun bakımda tedavi gören sosyal medya fenomeni ve DJ Caner Çalışır, hayatını kaybetti.”

Birkaç gün önce bütün sosyal medya platformları ünlü fenomen Caner Çalışır’ın vefatını konuştu. Sosyal medyada ünlendikten sonra DJ'lik yapmaya başlayan Caner Çalışır'ın ölümü ünlüler dünyasını yıktı. Pek çok isim sosyal medya üzeridnen yaptığı paylaşımlarla üzüntüsünü dile getirdi. Kerimcan Durmaz ve Selin Ciğerci gibi isimlerle olan yakın arkadaşlığı ile tanınan Caner Çalışır bu sabaha karşı kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Çalışır’ın yakınları ve takipçileri ölüm haberi sonrasında büyük üzüntü yaşarken İrem Derici de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “kalbim sızlıyor” ifadelerinin kullandı. Instagram’da 1 milyonu aşkın takipçisi bulunan Çalışır’ın vefatı sonrası birçok isimden başsağlığı mesajı geldi.

CANER ÇALIŞIR KİMDİR?

Radyo ve televizyon mezunu Caner Çalışır ilk olarak Vine üzerinden paylaştığı videolarla dikkatleri üzerine çekti. Komedyen Okan Bayülgen ile birlikte bir süre çalışmış olan ünlü DJ, Kerimcan Durmaz, Hakan Kakız gibi isimlerle olan yakın arkadaşlığı ile biliniyor.Sosyal medya fenomenlerinden olan ve Kerimcan Durmaz’ın yakın arkadaşı olan Caner Çalışır’ın 2016 yılında da çoklu organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü iddia edilmişti.

Cenaze defin işlemleri sonrası neler oldu?

İçim sızlıyor, çok üzüldüm çok…

Gerek medya gerek medya maymunları olsun kimler kimler neler söylediler neler! Yalan yanlış iddialarda bulunmalar, ailesini karalayacak, tezleri savunmalar… İnsanlarımız ağızları torba değil ki büzelim. İnsan ölmüş insan! O adam artık yok, bir daha gelmeyecek! Bir daha konuşamayacak, gülemeyecek, sevemeyecek… Yok, çünkü öldü.

Ailemden öğrendiğim değerlere göre ölen kim olursa olsun cenazesine gidilir ve Fatiha suresi okunur. Günümüz bilmem kaç megapiksel kameralı telefon kullanıcıları, bilmem kaç takipçileri sözde fenomenler bu durumu kendi lehine çevirip gündem çabasına girmek için uğraştı. Son zamanlarında küs oldukları, konuşmadıklarını söyleyen kişiler senin mezarın başında göz yaşı döktü. O isim Kerimcan Durmaz. Durmaz’ın ellerini başının arasına koyup dakikalarca durduğu görüntü her şeyi anlatıyor. Çaresizliği, dostunu kaybetmenin acısını, anıları toprağa gömüyor olmanın hüznünü… İnsanlar arkadaşlarıyla tartışabilir, küsebilir. Günlerce konuşmayabilir bu normal bir durum. Ama… Ölüm… Söylenecek çok fazla bir cümle kalmıyor. Arkasından atıp tutulan dedikodular, yok efendim kimsesizler mezarlığına defnedildi. Yok efendim ailesi kabul etmedi. Hele bir de bazı gazeteciler ise ölüm nedenini zararlı madde kullanımı yüzünden olduğu yönünde kendince delilli kanıtlar olduğunu iddia etmekte.

Diyelim bunların hepsi gerçek. Size ne? Kime ne? Kimi ne ilgilendirir? Hiç düşündünüz mü peki o anayı? Ailesini, sevdiklerini, dostlarını… Ölmüş be adam! Adam yok artık, trilyonlar bile ortaya dökülse o adam geri gelmeyecek. Neden peki daha fazla gündem olmak adına yapılan canlı yayınlarda yalan yanlış iftiralar? İnsan değil misiniz sizde? Geride kalanları hiç düşündünüz mü? Farz edelim kimsesizler mezarlığına defnedildi, farz edelim ailesi istemedi vb. Size ne? Ölünün ardından atıp tutmak kime ne fayda getirecek? Saçma sapan reklamını yaptığınız uyduruk krem firmaları daha fazla mı size reklam yapmanız için para mı verecek? Ya da saçma sapan ayakkabı markalarının ayakkabılarını tanıtmanız için alacağınız milyarlar mı artacak? Az insan olun, sevmeyi öğrenin önce, değerlerinizi unutmayın ve geride kalanları. Hayat sadece kaliteli veya markalı eşyalar, tatiller, arabalardan ibaret değil.

Caner Çalışır…

Hepimizin yüzünü zaman zaman güldürdün, sen farklıydın be adam! Kim bilir iç dünyanda neler yaşadın da paylaşamadın. Eğer seninle iletişim halinde kalıp arkadaşlığımız devam ediyor olsaydı ben seni yalnız bırakmazdım. Gerçekten yanında arkadaşın olarak sıkıntılarında olmaya çalışırdım. Senin para da pul da gözün yoktu Caner. Birkaç kez arkadaş ortamında seninle muhabbetim olmuştu. Hayat doluydun, en ufak olumsuzluğa tahammül edemez esprilerin ile ortama neşe katardın. Toddy isminde güzeller güzeli bir kızın vardı. Kim ne derse desin sözün bittiği yeri konuşuyoruz. Ardından güzel anılar bıraktın Caner. Gittiğin yerde tekrar gülebilmeni umut ederim, Tekrar o neşeli halin olsun. Ve yolun ışıklarla dolsun.

Mekanın cennet, ruhun şad olsun.

 

Yorumlar