Anasayfa /  Eğitim

Ziya Selçuk'tan 8'inci ve 12'nci sınıflar için çok önemli açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yeni eğitim öğretim dönemindeki destek kursları için "Özel okullarda 8 ve 12'nci sınıflar hariç destek kursu adı altında yüz yüze eğitime izin yok" açıklamasını yaptı.

Abone ol
Abone ol 18 Ağustos 2020 12:06

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Özel okullarda 8. ve 12.sınıflar hariç destekleme ve  yetiştirme kursu adı altında yüz yüze eğitime izin verilmeyecek. Diğer kademelerde tek bir okul alırsa cezayı müeyyide uygulanması yapılacak. Özel okullarda 8 ve 12. sınıflar hariç, destekleme ve yetiştirme kursu adı altında yüz yüze eğitime izin verilmeyecek" dedi. 

Selçuk, Bakanlıkta düzenlenen "MEB Asistan Programı Tanıtım Toplantısı" sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Bazı okulların destekleme ve yetiştirme kursu adı altında yüz yüze eğitime başladığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine Bakan Selçuk, "Devlet ve özel okullarında 8. ve 12. sınıflar hariç, destekleme ve yetiştirme kursu adı altında yüz yüze eğitime izin verilmeyecek. Aksi halde cezai müeyyide uygulanacak." ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamada yüzyüze eğitimin 21 Eylül'de başlayacağı vurglanarak okullarda 31 Ağustos ile 6 Haziran tarihleri arasında destekleme ve yetiştirme kursları açılabileceğini belirtilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yayımlanan yazıyla, MEB, koronavirüs salgınına, bilim insanlarının ile eğitimcilerin tüm uyarılarına rağmen, resmi ve özel eğitim kurumlarının, 8'inci ve 12'nci sınıf öğrencileri ile mezunlara yönelik olarak 31 Ağustos 2020-6 Haziran tarihleri arasında destekleme ve yetiştirme kursları açabileceğini belirtilmişti.

Bakan Selçuk bugün yaptığı açıklamada ise bu destek kurslarının yüz yüze eğitim ile gerçekleştirilemeyeceğini duyurdu.

 

Yorumlar