Anasayfa /  Foto Galeri

Zararlı sanıyorduk! Sağlığımız için öyle bir faydası çıktı ki...

Zararlı sanıyorduk! Sağlığımız için öyle bir faydası çıktı ki... - Sayfa 1

Bu zamana kadar sağlıksız olarak bildiğimiz sakatatları sizler için araştırdık ve aslında bu 'sağlıksız' tanımlamasının ön yargıdan ibaret olduğunu gördük. İçerdikleri birçok vitamin ve mineraller sayesinde vücudumuzu baştan aşağı yenileyebiliyorlar ancak bunun hijyenik koşullarda hazırlamak ve kontrollü tüketim yapmak şart! Sağlıklı yağlar, mineraller ve vitaminlerle dolu olan sakatatları yemek menünüze dahil edin. Kontrollü tüketildiğinde özellikle gelişim çağındaki çocuklar için faydaları sonsuz. İşte sakatat çeşitlerinin sağlığımıza olan faydaları...

Zararlı sanıyorduk! Sağlığımız için öyle bir faydası çıktı ki... - Sayfa 2

Böbrek İnek böbreği B12 ve B2 vitamini açısından son derece güçlüdür. İçerdiği selenyum sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir, kansere karşı savaşır.

Zararlı sanıyorduk! Sağlığımız için öyle bir faydası çıktı ki... - Sayfa 3

Karaciğer Karaciğerin kalorisi oldukça düşüktür, doğru pişirme tekniği ile diyet listenize dahi eklemeniz mümkün. A vitamini ve B12 içermektedir. Üstelik karaciğerA ve B 12 vitamini açısından günlük vücudumuzun ihtiyaç duyduğu değerin iki katından fazlasını içerir. Uzmanlar karaciğer tüketimi için bir uyarıda bulunuyor; haftada bir defa tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyorlar.

Zararlı sanıyorduk! Sağlığımız için öyle bir faydası çıktı ki... - Sayfa 4

Dil Diğer sakatatlara oranlara kalorisi biraz yüksektir. Günlük ihtiyacımız olan B12 vitaminin 3/4'ünü içerir. Günlük ihtiyacımız olan çinkonun ise dörtte birini içermektedir.