Anasayfa /  Foto Galeri

Yılbaşı sonrası zam şoku! İşte 2022 yılının ilk zamları...

Türkiye'de vatandaşlar yılbaşı kutlamalarından sonra güne zamlarla uyandı. Dolar ve eurodaki yükselişler sonrası uzun zamandan devam eden fiyat artışları yeni yılın ilk günü de sürdü. 1 Ocak 2022'den geçerli olmak üzere Resmi Gazete'de yayınlanan yeni tarifeyle birlikte zamlar da peş peşe yağmaya başladı. Elektrikten, doğalgaza, köprü geçiş ücretlerinden otomobil sahiplerine kadar herkesi ilgilendiren zamlar geldi. İşte liste liste yeni yılın ilk zamları.

Yılbaşı sonrası zam şoku! İşte 2022 yılının ilk zamları... - Sayfa 1

Türkiye, yeni yıla hem TL’deki değer kaybının yarattığı etkiyle benzin gibi ürünlere yapılan zamlarla hem de yüzde 36.2’lik yeniden değerleme oranı kadar artırılan vergi, harç ve cezalarla başlıyor. İŞTE LİSTE LİSTE GELEN ZAMLAR...

Yılbaşı sonrası zam şoku! İşte 2022 yılının ilk zamları... - Sayfa 2

EMSİYON ÖLÇÜMÜ ZAMLANDI

Resmi Gazete’de dün yine bu konuda bir dizi düzenleme yer aldı. Bu kapsamda örneğin 1 Ocak’tan itibaren egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahipleri 2 bin 815 TL ceza ödeyecek.

Yılbaşı sonrası zam şoku! İşte 2022 yılının ilk zamları... - Sayfa 3

ÇEVREYİ KİRLETENLERE

Umuma açık yerlerde her ne şekilde olursa olsun çevreyi kirletenlerin cezası 1362 lira olarak belirlendi.

Yılbaşı sonrası zam şoku! İşte 2022 yılının ilk zamları... - Sayfa 4

ANIZ YAKANLAR

Kanuna aykırı olarak anız yakanlar ise her dekar için 109.49 lira ödeyecek. Yine Türk Sivil Havacılık Yasası’nın ilgili maddelerine aykırı davrananlara gelecek yıl 2 bin 358 lira ile 47 bin 413 lira arasında değişen tutarlarda idari para cezası uygulanacak.