Anasayfa /  Dünya

Ukrayna'da 1 ay süreyle OHAL ilan edildi!

Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde günden güne artan gerilim sonucunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tarihi bir konuşma yaparak Donetsk ve Lugansk'ı resmen tanıdığını açıkladı.

Abone ol
Abone ol 23 Şubat 2022 23:19

Tanıma kararının ardından Putin, Rusya Silahlı Kuvvetlerine Donetsk ve Lugansk'de barışın korunması talimatını verdi. Böylece Rus güçleri, Ukrayna'nın doğusunda Donbas bölgesine ayak basmış olacak.

ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR
Tüm dünya gelişmeleri endişe ile takip ederken, Donbas'ta çatışmalar yaşanıyor. Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donbass Bölgesi'ndeki sınırda milisler ile Ukrayna askerleri arasındaki çatışmalarda bir Ukrayna askeri hayatını kaybetti, 6 kişi ise yaralandı.

 Ukrayna Ordusu'nun Müşterek Kuvvetler Komutanlığı Basın Servisi'nden yapılan açıklamada, Rusya'nın desteklediği birliklerin saldırılar gerçekleştirdiği belirtilerek, "Bombardıman sonucunda 1 Ukraynalı asker şarapnel parçaları nedeniyle yaralanarak yaşamını yitirdi. Çatışmalarda 1'i ağır toplam 6 asker yaralandı" denildi. Açıklamada Donbass'taki ayrılıkçıların 81'i ağır toplam 96 saldırı gerçekleştirdiği ve BM-21 Grad roketatar sistemi, 152 mm ve 122 mm çaplarında toplar, tanksavar bombaatar ile büyük makineli tüfekler kullandığı ifade edildi.

OHAL İLAN EDİLDİ
Ukrayna hükümeti gelişmeler üzerine Donetsk ve Lugansk dışında kalan topraklarında OHAL ilan etti.

Etiketler UKRAYNA OHAL
Yorumlar