Anasayfa /  Yerel

UKOME, servisler için yeni düzenlemeler getirdi

UKOME toplantısında alınan kararlarla, özel okulların ve özel servis sağlayan firmaların UKOME tarafından belirlenen fiyat tarifesine uygun servis sunması zorunlu hale geldi. Ayrıca, e-skuter kullanımında bazı yoğun bölgelerde saatte 20 kilometre olan hız sınırı 12.5 kilometreye düşürüldü.

Abone ol
Abone ol 31 Ağustos 2023 12:20

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Ağustos Ayı Olağan Toplantısı'nda öğrenci ve personel servis taşımacılığının düzenlenmesi teklifi kabul edildi.

Buna göre, özel okulların servis hizmeti sunan firmaların yanı sıra UKOME tarafından belirlenen fiyat tarifesine uygun servis sağlamaları ve bu hizmeti velilere sunmaları zorunlu hale getirildi.

E-skuter kullanımıyla ilgili olarak da önemli bir karar alındı. Yoğun insan trafiğinin olduğu Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu ve Fatih gibi ilçelerde, e-skuter hız sınırı saatte 20 km olan limitin 12.5 kilometreye düşürülmesi teklifi kabul edildi. Bu bölgelerde yaya trafiğinin yoğun olduğu hassas bölgelerde e-skuter hız sınırı saatte 12.5 kilometre olarak belirlendi.

 

Yorumlar