Anasayfa /  Güncel

Üç aylar ne zaman başlayacak? 2023 yılı Üç aylar başlangıcı ne zaman?

2023 yılının gelmesiyle birlikte Üç aylar için geri sayım başladı. İslam dünyasında büyük sevinçle karşılanan üç ayların başlangıç tarihi haberimizin detay kısmında...

Abone ol
Abone ol 10 Ocak 2023 23:30

2023 yılının gelmesiyle birlikte Üç aylar için geri sayım başladı. İslam dünyasında büyük sevinçle karşılanan üç ayların başlangıç tarihi haberimizin detay kısmında...

Üç aylar ne zaman başlayacak?

İnanların ibadet ve dualarla Allah'a yönelecekleri ve sonu 11 ayın sultanı Ramazan ayı olan mübarek üç aylar Recep ayının gelişiyle beraber başlayacak. Haram ayların ikincisi olan Recep ayı aynı zaman da üç ayların ilk ayı olması ve birçok dini öneme sahip güne ev sahipliği yapmasıyla İslam alimleri tarafından övülen aylar arasında bulunuyor.

ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Üç aylar Hicri Recep ayının başlamasıyla beraber başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Günler Takvimi'ne göre 2023 üç aylar Recep Ayı 23 Ocak Pazartesi günü başlayacak.

REGAİB KANDİLİ NE ZAMAN?

Mübarek Üç ayların habercisi olarak kabul edilen Regaib Kandili Recep Ayı'nın ilk Cuma gecesi kutlanıyor. Bu sene de Regaib Kandili 26 Ocak'ı 27 Ocak'a bağlayan gece kutlanacak.

Recep, Şaban ve Ramazan olarak adlandırılan üç aylarda; Müslümanlar günlük hayatına sorgulama, yenileme ve zenginleştirme suretiyle kendi iç dünyalarına dönerler. 

İslam Ansiklopedisi, üç aylar hakkında şunu söylüyor;

"Üç ayların faziletine dair Hz. Muhammed'den nakledilen rivayetlerin yanı sıra dinî kültürde mübarek sayılıp kutlanan Regaib, Mi‘rac, Berat ve Kadir gecelerinin bu aylarda yer alması üç aylara ayrı bir önem verilmesine, ibadet, dua, zikir ve hayırlı işlerle daha fazla meşgul olunarak dinî duyarlılığın daha yoğun olarak yaşanmasına zemin hazırlamıştır."

Yorumlar