Anasayfa /  Spor

Türkiye Hırvatistan maçı golleri ve geniş özeti

A Milli Futbol Takımımız, Uluslar Ligi'nde Rusya ve Macaristan müsabakaları öncesi özel maçta Hırvatistan ile karşı karşıya geldi.

Abone ol
Abone ol 11 Kasım 2020 22:45

Hazırlık maçı kapsamında Türkiye, 2018 Dünya Kupası finalisti Hırvatistan'ı konuk etti. 6 golün atıldığı karşılaşmada taraflar beraberlikle sahadan ayrıldı.

Millilerin gollerini 23. dakikada penaltıdan Cenk Tosun, 40. dakikada Deniz Türüç ve 58. dakikada Cengiz Ünder kaydetti. Hırvatistan'ın golleri ise 32. dakikada Ante Budimir, 53. dakikada Mario Pasalic ile 56. dakikada Josip Brekalo'dan geldi.

 SIRADAKİ RAKİP RUSYA
Türkiye, UEFA Uluslar Ligi'nde 15 Kasım Pazar günü Rusya ile karşı karşıya gelecek. B Ligi 3. Grupta bulunan ay yıldızlılar, 4 maç sonunda 3 puanla 3. sırada yer alıyor. Rusya ise topladığı 8 puanla lider konumunda.

Türkiye: 3 - 3 :Hırvatistan

77' Yusuf'un pası ile ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Enes Ünal vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak kalenin hemen sol tarafından dışarı gitti.

72' Berkay Özcan'ın pası ile ceza yayının sol tarafında topla buluşan Yusuf Yazıcı yerden vuruşunu yaptı ancak kaleci Simon Sluga üzerine gelen bu topu iki hamlede kontrol etmeyi başardı.

65' Sol kanattan gelişen atakta Ante Budimir ortasını ceza sahasına doğru gönderdi Ceza sahamızda yaşanan karambolden sonra penaltı noktası gerisinde topla buluşan Marko Rog bekletmeden gelişine vuruşunu yaptı ancak kalecimiz Uğurcan Çakır gole izin vermedi.

58' GOOLLL! Millilerimiz Cengiz Ünder ile beraberliği yakaladı! Sol kanattan gelişen atakta Okay Yokuşlu pasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Bu noktada bulunan Cenk Tosun şık bir pas ile ceza yayı içerisinde Cengiz Ünder'i topla buluşturdu. Cengiz bekletmeden vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturdu.

 

56' GOL! Hırvatistan, Josip Brekalo ile öne geçmeyi başardı! Sol kanattan gelişen atakta Mislav Orsic ostasını altıpas sol çaprazına hareketlenen Josip Brekalo'ya doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Josip Brekalo kafa vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturdu.

 

53' GOL! Hırvatistan, Mario Pasalic ile tekrar beraberliği yakaladı! Sağ kanattan gelişen atakta Josip Brekalo son çizgiye inmeden ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Yerden seken top altıpas sol çaprazında Mario Pasalic'in önünde kaldı. Tecrübeli oyuncu bekletmeden yerden vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

 

44' Josip Juranovic'in ortasını savunmamız uzaklaştıramadı ve penaltı noktasının sağ tarafında topu önünde bulan Ante Budimir dönerek yerden sert vurdu ancak meşin yuvarlak sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gitti.

41' GOOLLL! Millilerimiz, Deniz Türüç ile tekrar öne geçti! Sol kanatta Caner Erkin'in savunma arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Deniz Türüç sol çaprazdan ceza sahasına girdi ve altıpas sol çaprazından yerden vuruşunu yaparak meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturdu.

 

37' Savunmamızda rakibinden topu çalan Nazım Sangare uzun bir koşu ile rakip ceza sahasına yaklaştı ve ara pasını ceza sahası içi sağ çaprazına hareketlenen Cenk Tosun'a gönderdi ancak savunma son anda araya girerek mutlak bir gol tehlikesini önledi.

32' GOL! Hırvatistan, Ante Budimir ile beraberliği yakaladı! Savunma arkasına gönderilen topta savunmamızda Mert Çetin'in yaptığı hatayı değerlendiren Ante Budimir sol çaprazdan ceza sahasına girerek kalecimizin üzerinden aşırtma vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı filelerimize gönderdi.

26' Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Mislav Orsic ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Rakibimizden seken top yükselerek altıpas çizgisinin gerisine doğru inişe geçti. Bu noktada bulunan Domagoj Vida rakibinden önce yükselerek kafa ile pasını vermek istedi ancak sol kale direğinin hemen önünde Ante Budimir bu topa vurmayı başaramadı.

23' GOOLLL! Cenk Tosun'un penaltıdan attığı golle Millilerimiz öne geçti! Savunmanın yaptığı pas hatasını değerlendirip araya giren Cenk Tosun rakibi Domagoj Vida'nın müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem Slavko Vincic beyaz noktayı işaret etti. Penaltı vuruşu için topun başına Cenk Tosun geçti. Cenk Tosun yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturdu.

 

 

 

11' Sağ kanattan gelişen atakta Josip Juranovic ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Ante Budimir yükselerek kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak kalenin sol tarafından dışarı gitti.

6' Topla birlikte ceza yayı sol çaprazına sokulan Mislav Orsic doğrudan kaleyi düşündü ancak kalecimiz Uğurcan Çakır üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etmeyi başardı.

Stat: Vodafone Park
Hakem: Slavko Vincic (Slovenya)
Saat: 20.45
Yayın: TRT Spor

Türkiye: Uğurcan Çakır, Caner Erkin, Mert Çetin, Ozan Kabak, Nazım Sangare, Dorukhan Toköz, Okay Yokuşlu, Orkun Kökçü, Deniz Türüç, Cengiz Ünder, Cenk Tosun

Hırvatistan: Sluga, Juranovic, Vida, Pongracic, Melnjak, Rog, Badelj, Brekalo, Pasalic, Orsic, Budimir

Yorumlar