Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

Tanzim Satışlar Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Keçiören’de miting düzenledi. Vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan tanzim satışlara değindi. 

Abone ol
Abone ol 11 Şubat 2019 21:42

İlk olarak Ankara ve İstanbul’da başlayan tanzim satışlar zamanla diğer illere de yayılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan gıda terörü estirenlere karşı yapılan bu mücadele sonucunda fiyatların yarı yarıya düştüğünü aktardı. 

Erdoğan, bunun sadece gıda ürünleri ile sınırlı kalmayacağını temizlik ürünlerinin de satılacağını açıkladı. 

Tanzim satışları Ankara ve İstanbul’da sadece belirli noktalarda gerçekleştiriliyor. Piyasa fiyatlarının yarısına satılan ürünlerden belirli miktarda alınabiliyor. 

Dolayısıyla ilk gün itibariyle uzun kuyrukların oluştuğunu ifade etmek gerekir. Vatandaşın yoğun ilgi göstermesi nedeniyle satış noktalarının artırılabileceği gündeme getirildi. 

Aracıların ortadan kaldırılması yoluyla yapılan bu satışlar sayesinde vatandaşlar da ucuz sebze alma imkanı elde etti. 

İlk günkü fiyatlara göre domates 3, salatalık 4, ıspanak 4, soğan ve patates iki liradan alıcısıyla buluştu. Patates ve soğandan kişi başı 5 kilogram alma limiti getirilirken diğerlerindeki limit daha da az oldu. 

Bu satışların ne kadar süre ile devam edeceği bilinmiyor. Eğer market fiyatları da istenen seviyelere gerilerse bu durumda tanzim satışları da sona erdirilebilir. 

Ancak sona erdirilmezse tanzim satışlarının genişleyerek devam edeceğini söyleyebiliriz.


Yorumlar