Anasayfa /  Yerel

Sağlık Bakanlığı, yüzme sularında hijyen denetimi için açıkladı

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin yürüttüğü titiz çalışmalarla, yüzme suyu kalitesini Avrupa Birliği mevzuatına uyumlu bir şekilde izlediği ve yüzme havuzlarının hijyenik şartlarını denetleyerek vatandaşlara güvenli yüzme deneyimleri sağlandığı belirtildi.

Abone ol
Abone ol 04 Ağustos 2023 10:55

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde yüzme sularında bakteriyolojik izleme çalışmalarının yapıldığını duyurdu. İl Sağlık Müdürlükleri tarafından 15 günde bir numuneler alınıp Halk Sağlığı Laboratuvarları'nda analiz ediliyor. İzleme süreçleri Çevre Sağlığı Bilgi Yönetim Sistemleri üzerinden takip edilerek anlık veriler güncelleniyor.

Halka yönelik etkileşimi artırmak için yüzme suları verileri yuzme.saglik.gov.tr web portalında paylaşılıyor. Yüzme alanları teknik bilgileri, kalite sınıflandırmaları, plaj isimleri ve özellikleri gibi detaylar bu platformda yer alıyor.

2022 yılı yüzme sezonunda yapılan izleme çalışmalarında 17,028 numune alındı ve yüzme alanları "Mükemmel", "İyi", "Yeterli" ve "Zayıf" olarak sınıflandırıldı. Yüzme havuzlarının hijyenik şartları da düzenli olarak denetleniyor ve izleniyor.

Bakanlık tarafından yapılan analizler sonucunda uygunsuz sonuçlara rastlanırsa gerekli yaptırımlar uygulanıyor. Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar, Türkiye'nin Mavi Bayrak ödüllü yüzme alanları sayısını artırarak uluslararası turizme katkı sağlıyor.

Yorumlar