Anasayfa /  Foto Galeri

Parçalı ay tutulması ne zaman? Türkiye'den izlenebilecek mi, burçlara etkisi nasıl olacak?

2020’nin üçüncü parçalı ay tutulması için geri sayım başladı. 5 Temmuz 2020 Ay tutulması ne zaman başlıyor, saat kaçta gerçekleşecek? Parçalı Ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi, burçlara etkisi nasıl olacak?

Parçalı ay tutulması ne zaman? Türkiye'den izlenebilecek mi, burçlara etkisi nasıl olacak? - Sayfa 1

Temmuz ayında gerçekleşen olay doğa olayında Ay, Dünya'nın gölgesine girmesi ile Güneş'ten aldığı parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülecek. Dünyanın belli bölgelerinde parçalı ay tutulması çıplak gözle izlenebilecek. Öte yandan astroloji meraklıları ay tutulmasının burçlara etkisini araştırmaya başladı. Buna göre; Ay tutulması ne zaman, saat kaçta başlayacak, Türkiye'den izlenebilecek mi? Ay tutulması burçlara etkisi 2020 nasıl olacak?

Parçalı ay tutulması ne zaman? Türkiye'den izlenebilecek mi, burçlara etkisi nasıl olacak? - Sayfa 2

AY TUTULMASI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK Mİ?
Ay tutulması 5 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleşecek olup 03.04-05.55 saatleri arasında olacak. Ay tutulması Türkiye'den izlenemeyecek. Afrika'nın büyük bölümü, Avrupa'nın batısı, Antarktika, Kuzey ve Güney Amerika ile Atlantik Okyanusu'ndan gözlenebilecek.

Parçalı ay tutulması ne zaman? Türkiye'den izlenebilecek mi, burçlara etkisi nasıl olacak? - Sayfa 3

AY TUTULMASI NEDİR?
Ay, kendi yörüngesinde dolanırken, kimi zaman Dünya'nın gölgesine girer. Buna Ay tutulması denir. Ay tutulması, dolunay zamanında ve Ay'ın düğüm noktalarına yakın olması durumunda meydana gelir. Ay'ın, Dünya'nın gölgesine girmesi ile Güneş'ten aldığı parlaklığı kaybetmesi neticesinde görülür.

Parçalı ay tutulması ne zaman? Türkiye'den izlenebilecek mi, burçlara etkisi nasıl olacak? - Sayfa 4

PARÇALI AY TUTULMASI NEDİR?
Parçalı Ay tutulması, Ay diskinin bir kısmının Yer'e ait kısmi gölge konisinin (Penumbra) içerisine girmesiyle oluşur. Çıplak gözle izlenebilen bir gök olayıdır. Ay parçalı gölge konisine gireceği için parlaklığında azalma hissedilmemiştir.