Anasayfa /  Güncel

ODTÜ mezuniyetinde öğrenciler darbedildi!

ODTÜ'de mezuniyet töreninde Rektör Mustafa Verşan Kök'ü protesto etmek isteyen öğrenciler ÖGB tarafından darbedildi.

Abone ol
Abone ol 07 Temmuz 2018 02:24

Mustafa Verşan Kök'ü protesto etmek isteyen öğrencilere ÖGB saldırdı. Aileler ve öğrenciler duruma "Rektör istifa" sloganlarıyla tepki gösterdi. 

ODTÜ 2018 yılı mezuniyet töreni gerçekleşti. Devrim Stadyumu'nda düzenlenen diploma töreninde mezunlar, pankartlarıyla ülke gündemine ve üniversite yönetimine yönelik eleştirilerini dile getirdiler. Çocuk istismarına karşı tepki, seçim sonuçları, TRT ve AA pankartlarda en çok değinilen konular oldu. Törende, rektörlük seçimlerinde ikinci olmasına karşın rektör olarak atanan Mustafa Verşan Kök'ün sahneye çıkışı sırasında öğrencilerin ıslık ve alkışlarla rektörü protesto etti.  Üzerinde "Verşan Kök ODTÜ'ye rektör olamaz" ve "Biz bir grup öğrenci değil bu okulun LGBTİ+larıyız. Buradayız! Sokakta, kampüste güvenle yaşamak hakkımız" pankartlarını açmak isteyen öğrencilere ÖGB saldırdı. Öğrencilerin darp edilmesinin üzerine mezunlar yerlerinden kalkarak ÖGB'yi dağıttı. Duruma tepki gösteren öğrenciler ve aileler "Rektör istifa" ve "Verşan Kök ODTÜ'ye rektör olamaz" sloganları attılar. M. Verşan Kök, protestonun ardından konuşmasını yapamadan sahneyi terk etti.

ÇOCUK İSTİSMARI DA PROTESTO EDİLDİ

Törende artan çocuk istismarı da protesto edildi. Üzerinde "Çocuk istismarının çözümü idamla değil, önleyici politikalarla mümkündür", "O karanlık vicdanlarınızı yenip, aydınlık gelecekler kurmaya geliyoruz.

#eylül, leyla ve tüm çocuklar için" yazan pankartlarla yüründükten sonra gökyüzüne siyah balonlar bırakıldı. (Ankara/EVRENSEL)


Etiketler ODTU protesto
Yorumlar