Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji'den 5 ile kar uyarısı: Hava sıcaklığı düşüyor!

Meteoroloji'nin hava tahmin raporuna göre, 5 il için kar uyarısı yapıldı. Bazı illerimiz için hava durumu ise şöyle...

Abone ol
Abone ol 27 Ocak 2019 20:36

Geçtiğimiz hafta hava sıcaklık değerlerinin biraz yükseldiği yurdumuzda, hafta sonu sıcaklık değerleri düştü. Genel olarak mevsim normalleri seviyesinde seyreden hava sıcaklıkları yeni haftada nasıl olacak? Meteoroloji yaptığı ölçüm ve değerlendirmeler sonucunda 5 il için kar uyarısı yaptı. Meteoroloji'nin hava tahmin raporuna göre bazı illerde hava durumu şu şekilde olacak...

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin hava parçalı çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Çanakkale, Eskişehir, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANTALYA ÇEVRELERİ İÇİN UYARI DEVAM EDİYOR

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Antalya ve Şırnak çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli yağmur ve sağanak, Bitlis, Siirt, Hakkari, Muş'un güneyi, Siirt ve Şırnak'ın doğu kesimlerinin yüksekleri ile Van'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR

Meteoroloji'den alınan son hava tahminlerine göre; hava sıcaklığı Marmara'da 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güneyli yönlerden, gece saatlerine kadar Marmara'da kuzeydoğu yönünden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun yükseklerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu 8 

İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 8 

İzmir: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 15 

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 16 

Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 14 

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 16 

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 18 

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karlak karışık yağmur ve kar yağışlı 4 

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

5 İLE KAR UYARISI

Meteoroloji, Doğu Anadolu Bölgesi'nde 5 ilde kar yağışı uyarısı yaptı. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kars, Ardahan ve Ağrı'da kar yağışının etkili olacağı bölgede, Erzincan ve Erzurum çevrelerinde ise karla karışık yağmur bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Erzincan'da 4, sıfırın altında olmak üzere Erzurum, Ardahan ve Iğdır'da 1, Ağrı'da 6, Kars'ta 7 derece ölçüldü. Kar kalınlıkları Kars'ta 12, Ardahan'da 16, Erzurum'da 18, Ağrı'da 26, kayak merkezlerinden Sarıkamış'ta 81, Ergan'da 86, Palandöken'de 90 santimetre ölçüldü.

Yetkililer, bölgede sabah ve gece buzlanma ve don beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtti. Bölgede çığ tehlikesine karşı da uyarıda bulunuldu.


Yorumlar