Anasayfa /  Politika

Meral Akşener: Tansu Çiller evet diyecek

'Evet' diyenlere koyun diyen Meral Akşener, Tansu Çiller'in de 16 Nisan'da 'Evet' diyeceğini iddia etti.

Abone ol
Abone ol 11 Nisan 2017 15:34

1993-1996 yılları arasında Başbakanlık yapan Tansu Çiller'in referandum oyunun belli olduğu iddia edildi.

Referandum sürecinde "Hayır" çalışmasıyla öne çıkan Meral Akşener, eski başbakan Tansu Çiller'in referandumda "evet" diyeceğini ileri sürdü.

Halk TV'deki programında Meral Akşener'i konuk eden Can Ataklı, "Programın sonuna doğru eskiden bakanlığını yaptığı DYP'nin o zamanki genel başkanı Tansu Çiller hakkında çok ilginç bir iddia attı ortaya. Çiller'in “Evetçi” olduğunu söyledi. Zaman darlığından üsteleyemedim ama inanın çok şaşırdım" dedi.

'EVET' DİYENLERE KOYUN DEMİŞTİ

FETÖ'nün desteklediği ve MHP lideri Devlet Bahçeli'ye ve 16 Nisan refrandumuna karşı muhalif tutum sergileyen Meral Akşener ve ekibi İstanbul'da gazetecilerle buluşmuş, "Bizim sembolümüzde Bozkoyun yoktur Bozkurt vardır. Bize Başbuğ'umuz ‘bozkoyunlarımız’ diye değil ‘bozkurtlarımız’ diye hitap ederdi. Bizler bu zillete katlanamadığımız için hayır diyoruz. Ülkeye giydirilmek istenen deli gömleğine, despotik dayatmaya karşı hayır denilmelidir. 'Liderlere itaat şerefimizdir' sloganı Nazi Almanyası'ndan devşirilen yabancı tutum ve tavırdır. Kültür ve tarihimizde lidere kayıtsız şartsız itaat yoktur. Bozkurtlar bozkoyun olmayacak" sözleriyle 'Evet' diyenlere koyun demişti.


Etiketler Tansu Çiller
Yorumlar