Anasayfa /  Politika /  Mhp

Meral Akşener son anket sonucunu açıkladı!

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Fox TV canlı yayınında İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu. Akşener, son ankette 'hayır' oylarının yüzde 54 oranında önde olduğunu açıkladı.

Abone ol
Abone ol 12 Nisan 2017 11:14

Gündeme dair açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un 'halk kendi devletini kuruyor' şeklindeki açıklamarını değerlendirdi. Söz konusu ifadelerin Türkiye'nin hayrına olmadığını kaydeden Akşener, "Evet çıkması halinde bu kontrol edilemez güç serbest bırakılmış olacak. AKP'li vatandaşlar da diyor ki muhtar olamaz dediler biz onu 3 defa başbakan bir defa Cumhurbaşkanı seçtik. Ama elince bu kadar güç yokken bile Davutoğlu'nu görevinden aldı. Göreve geldikten sonra nereler çıkacağını bilemedikleri için çekiniyorlar. Hayır çıkması halinde Cumhurbaşkanı bir yere gitmeyecek. Başbakan'ı bilemem ama ona biz karışamayız. Hayır çıkması durumunda bizim bir koltuk beklentimiz yok dolayısı ile kişisel olmayan bir çalışma ve bunu milletimiz anlıyor.” diye konuştu. 

Son anket çalışmlarına dair bilgiler veren Akşener, “Aşağı yukarı 54/46 şeklinde hayır çıkacak. Hayır çıkması durumunda Sayın Cumhurbaşkanımız milletle inatlaşmaz siyasi kumaşı buna müsait değil. Uzun süredir bu konu Türkiye'deki değerler üzerinden konuşuluyor. Bu seçimde bir parti seçimi olmadığı için vatandaş bir kulak çekme uyarısı yapacak bu seçimde. Sayın Cumhurbaşkanı'nı vatandaş seçti. Her ne kadar o şu an partili bir Cumhurbaşkanı gibi davransa da milletin talebi ile inatlaşmayacağına kesin eminim." şeklinde konuştu.


Yorumlar