Anasayfa /  Foto Galeri

MASAK raporunda öne çıkan detay: Altın tozlu kahve!

Dilan Polat, 21 Eylül tarihinde katıldığı bir programa altın tozlu kahve içerek ve günde 750 bin lira harcadığını belirtti. Dilan Polat'ın bu açıklamalarının ardından, Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK)'ın dikkatini çektiği öğrenildi.

MASAK raporunda öne çıkan detay: Altın tozlu kahve! - Sayfa 1

Dilan-Engin Polat ve beraberindeki şüphelilere dair hazırlanan MASAK raporuyla ilgili önemli bir detay gün yüzüne çıktı. Sabah gazetesinin haberine göre, MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu), Polat ailesinin şirketleriyle ilgili inceleme talimatını 26 Eylül tarihinde vermiş.

MASAK raporunda öne çıkan detay: Altın tozlu kahve! - Sayfa 2

21 Eylül'de altın tozlu kahve içerek ve giydiği kıyafete 350 bin lira harcadığını açıklayan Dilan Polat, "Bu kahve aslında hiçbir işe yaramıyor. Gıcık olduğum insanlar için içiyorum. Sırf birilerini rahatsız etmek için yapıyorum" şeklinde ifade etmiş ve sergilediği tutumla kamuoyunun geniş bir kesimini rahatsız etmişti.

MASAK raporunda öne çıkan detay: Altın tozlu kahve! - Sayfa 3

Polat, aynı programda günlük harcamasıyla ilgili soruya, "Belli olmuyor, bazen bir alışveriş merkezinde günlük 750 bin lira harcıyorum" şeklinde yanıt vermişti.

MASAK raporunda öne çıkan detay: Altın tozlu kahve! - Sayfa 4

O tarihten sonra dikkatleri üzerine çeken ve MASAK'ın radarına giren Dilan Polat'tan, 26 Eylül tarihinde önemli bir hamle geldi. Daha önce kamuoyunda hakaret içeren ve sert tonlu konuşmalarıyla tepki çeken Polat'ın, MASAK'ın inceleme talimatı verdiği gün, alışılmışın dışında, oldukça yumuşak bir üslupla sosyal medyada paylaşım yapması dikkat çekmişti.

Polat, 26 Eylül'de gözü yaşlı bir şekilde çektiği videoda, "Fakire, fukaraya destek olalım diye vakıf kurduk, bir sürü yakıştırma yaptınız. Biz işimiz başındayız, bir sürü şirket sahibiyiz. Bu kadar şirket sahibiyiz, bizim devletimize var ya boynumuz kıldan ince, bizim her şeyimiz çok şeffaf. Bakın, biz işimizin başındayız, alnımızın akıyla, alın teriyle çalışıyoruz. Devletini, vatanını çok seven bir aileyiz biz. Biz çok seven bir aileyiz" ifadelerini kullanmıştı.