Anasayfa /  Foto Galeri

KYK kredi borçları ile ilgili müjde! 4 milyon kişinin 500 milyar borcu yapılanacak

Milyonlarca öğrenci KYK borcu öğrenim kredisi ve geri ödemeler hakkında gelecek müjdeli haberi bekliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla bugüne kadar yapılan en büyük borç yapılandırması ve düzenlemesi hayata geçirilecek. 4 milyon kişinin 500 milyar borcu yapılanacak duyurusu vatandaşları sevindirdi ve meraklandırdı. Akıllara ilk gelen KYK borçları oldu. Peki KYK borçları silinecek mi? İşte yeni paketin detayları...

KYK kredi borçları ile ilgili müjde! 4 milyon kişinin 500 milyar borcu yapılanacak - Sayfa 1

Üniversitede akademik eğitim süresince öğrencilerin faydalandığı KYK burs ve kredileri, mezuniyetin ardından belli bir süre sonra geri ödenmeye başlıyor. KYK borçları ile ilgili yapılandırma ve borç silme haberleri de bu nedenle öğrenciler tarafından yakından takip ediliyor. En büyük ve en kapsamlı borç yapılandırmalarından biri, yakın zamanda hayata geçecek. Peki, KYK borçları silinecek mi, yapılandırma olacak mı? İşte, yapılacak olan düzenlemeye ilişkin detaylar...

KYK kredi borçları ile ilgili müjde! 4 milyon kişinin 500 milyar borcu yapılanacak - Sayfa 2

KYK borçları yapılandırması için görüşmeler başladı. AK Parti Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla 4 milyon kişinin 500 milyar liralık borçlarının yapılandırılacağını bildirdi. KYK kredi borcu olan öğrencilerin söz konusu çalışmanın kabul edilmesi durumunda yüzü gülecek.

KYK kredi borçları ile ilgili müjde! 4 milyon kişinin 500 milyar borcu yapılanacak - Sayfa 3

KYK BORÇLARI İÇİN YAPILANDIRMA KAPIDA!
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeniden yapılandırma ile ilgili bir çalışma yaptıklarını, düzenlemeyi istihdam paketine eklemeyi düşündüklerini açıklamıştı.

AK Parti Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz ise Twitter’dan yaptığı paylaşımda, düzenlemenin kapsamı ile ilgili bilgi verdi.

KYK kredi borçları ile ilgili müjde! 4 milyon kişinin 500 milyar borcu yapılanacak - Sayfa 4

Demiröz, “Cumhurbaşkanımızın talimatları ile 4 milyon kişinin 500 milyar liralık vergi ve sigorta borçları, gümrük, trafik, kaçak köprü geçiş cezaları, öğrenci kredi borçları, belediyelere olan çeşitli borçlar ile bazı idari para cezaları yapılandırılacak.” dedi.