Anasayfa /  Güncel /  Gündem

İstanbul için kış lastiği zorunluluğu 25 Kasım'a çekildi!

İstanbul Valisi Gül başkanlığında düzenlenen “Kış Tedbirleri Toplantısı”nda kar yağışıyla ilgili alınan tedbirler değerlendirildi. İstanbul’da ticari araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu 25 Kasım 2023 tarihine çekilmesi kararı alındı.

Abone ol
Abone ol 21 Kasım 2023 22:13

İstanbul için kış lastiği zorunluluğu 25 Kasım'a çekildi!

İstanbul Valiliği İstanbul'da ticari araçlar için uygulanan zorunlu kış lastiği kullanımının bu yıl için 25 Kasım'a alındığını duyurdu. Daha önceki yıllarda 1 Aralık - 1 Nisan tarihleri arasında uygulanan kış lastiği uygulaması bu yıla özel olarak meteorolojik şartlar nedeniyle 25 Kasım 2023 itibarıyla başlayacak.

Konuyla ilgili, İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada; "ticari araçlarda kış lastiği zorunluluğu her yıl 1 Aralık - 1 Nisan arasında uygulanmaktadır. Meteorolojik veriler çerçevesinde, ticari araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu bu yıl için 25 Kasım tarihine çekilmiştir." ifadelerine yer verildi. Öte yandan Türkiye genelinde ise kış lastiği uygulaması 1 Aralık tarihinde başlayacak.

KIŞ LASTİĞİ KİMLER İÇİN ZORUNLU

Şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımasında kullanılan taşıtlarda kış lastiği takılmasını zorunlu. Kurala uymayan araçların sürücülerine 1152 lira ceza kesilecek. İstanbul için 25 Kasım'da başlayacak uygulama yaklaşık 4 ay sürecek, 1 Nisan 2024'te sona erecek.

Yorumlar