Anasayfa /  Ekonomi

Hakan Aran kimdir, kaç yaşında?

Hakan Aran kimdir, kaç yaşında? Aslen Hataylı olan Hakan Aran, 1990’da ODTÜ’den mezun olduktan sonra Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İşletme yüksek lisans eğitimini tamamladı. Doktora da yaptığı öğrenilen Hakan Aran, 2008’de Genel Müdür Yardımcılığına getirilmişti.

Abone ol
Abone ol 06 Ocak 2021 12:05

Hakan Aran kimdir, kaç yaşında? Türkiye İş Bankası’nın mevcut genel müdürü Adnan Bali’nin görevinden ayrılma kararı almıştı. Bali, yerine genel müdür yardımcısı Hakan Aran’ın bu göreve getirilmesini önermişti. Bali, Genel Kurulun da uygun görmesi durumunda martta yapılacak seçimlerde Hakan Aran’ıın İş Bankası Genel Müdürü olacağını açıkladı.

HAKAN ARAN KİMDİR?


1968’de Hatay’ın Antakya ilçesinde doğan Hakan Aran, 1990’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra, 2000 - 2001 yıllarında Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İşletme yüksek lisans programını bitirdi. 

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Bankacılık Doktorası yapan Hakan Aran, 1990’da İş Bankası'nda Yazılım Uzmanı olarak göreve başladı. 2005’te Yazılım Geliştirme Bölüm Müdürü olan Hakan Aran, 2008’de Genel Müdür Yardımcılığına kadar yükseldi.

Dijital bankacılıktan, operasyonlardan ve teknolojiden sorumlu olarak İş Bakansı’nın önemli dönüşüm programlarında çalışmalarını sürdüren Hakan Aran, Anadolu Sigorta YK Başkan Vekilliği, İş Bankası Rusya YK Başkanlığı, Türk Telekom YK üyeliği yaptı.


LiveWell, SoftTech, GullsEye şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığını, Munzam Sandık Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2008’den beri İş Bankası'nda Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alan Hakan Aran, evli ve üç çocuk babasıdır.

YENİ GENEL MÜDÜR HAKAN ARAN

İş Bankası'nın Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yaptığı açıklamada, Adnan Bali’nin resmî kurum ve yetkili kurulların da uygun görmesi durumunda Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran’ı kendisinden sonra Genel Müdürlük görevini yürütecek kişi olarak düşündüğünü açıkladığını bildirdi.

Adnan Bali’nin bu yıl Mart ayında yapılacak Genel Kurulu itibarıyla Genel Müdürlük görevinden ayrılma kararı aldığı, Genel Kurul tarihine dek görevini yürüteceği ve Genel Kurul’un irade göstermesi durumunda Yönetim Kurulu’nda göreve devam etmeyi düşündüğü öğrenildi. Adnan Bali’nin resmî kurum ve yetkili kurulların da uygun görmesi durumunda Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran’ı kendisinden sonra Genel Müdürlük görevini yürütecek kişi olarak düşündüğü yinelendi.

 

Yorumlar