Anasayfa /  Foto Galeri

Ev kadınlarına müjde! 53 lira tl emeklilik fırsatı

Türkiye'de milyonca çalışanının en büyük hayali erken emeklilik. Ya da prim gününün ve yaşını tamamlayıp bir an önce emekli olmaya hak kazanmak. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, emekli olmak isteyen ev kadınları için ayrı bir çalışması bulunuyor. Buna göre prim günü eksik ya da çalışma imkanı bulamayan ev kadınlarına yönelik geliştirilen proje ile ev kadınları da düşük bir ücret ödeyerek emekli olabilecekler. Bunun için sadece günlük 53 lira ayırmaları yeterli. İşte ev kadınlarına emeklilik yolu.

Ev kadınlarına müjde!  53 lira tl emeklilik fırsatı - Sayfa 1

Emekli olmak isteyen ev hanımları için güzel bir imkan var. Primi eksik olanlar ya da çalışma imkanı bulamayanlara emeklilik yolu isteğe bağlı sigorta ile açılıyor. Bunun için aylık prim yeni yılda bin 601 liraya çıkarken, brüt asgari ücretteki 10 puanlık avantaj sayesinde 2022'de bin 461 lira cepte kalacak. İşte ev hanımına emeklilik yolunu açan haberin detayları...

Ev kadınlarına müjde!  53 lira tl emeklilik fırsatı - Sayfa 2

Ülkemizde emeklilik yollarından biri isteğe bağlı sigorta ile açılıyor. Hiç çalışma imkanı bulamayanlar bile isteğe bağlı sigorta primi ödeyerek emekli olabiliyor.

Ev kadınlarına müjde!  53 lira tl emeklilik fırsatı - Sayfa 3

İsteğe bağlı sigorta, primi eksik olanların da imdadına yetişiyor. 2021 yılında aylık bin 144 lira 80 kuruş olan isteğe bağlı sigorta primi, yeni yılda asgari ücretle yükselecek.

Ev kadınlarına müjde!  53 lira tl emeklilik fırsatı - Sayfa 4

Brüt asgari ücretin 5 bin 4 lira olmasıyla 2022 yılında aylık bin 601 lira 28 kuruş prim yatırılacak. Net asgari ücretin yüzde 50.51 artmasına karşın vergi istisnasının etkisiyle brüt ücretteki artışın yüzde 39.9'da kalması, isteğe bağlı primi için ödenecek tutarın daha az artmasını sağladı.