Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 1 Ay İçerisinde 1.500 Kamu Personel Alacak

Kadro Müjdesi Geldi! Türkiye Taşkömürü Kurumu'na kurayla Mart ayında 1500 işçi alınacağını söyledi. 

Abone ol
Abone ol 08 Şubat 2019 21:19

2400 işçiye kadro müjdesi verildi! Enerji Bakanı Fatih Dönmez, kadro müjdesinden önce Türkiye’ye yönelik genel açıklamalarda bulundu. 

Türkiye’de yaptığımız son keşiflerle birlikte 18,5 milyar ton bor rezervimizin olduğunu gördük. Üretimi arttırmak kapsamında özel sektörün de önünü açtık. Enerji bakanından kadro müjdesi ise Türkiye Taşkömürü Kurumu için geldi.

Soma bölgesi bizim yoğun olarak linyit yataklarımızın olduğu bir yer. Bölge halkının en büyük ekonomik aktivitelerinden birisi. Bir ay içerisinde 2.400 işçinin kadro işlemleri tamamlanacak. Türkiye Taş Kömürü Kurumu mart ayında kurayla bin beş yüz işçi alımı yapacak.

Türkiye Taş Kömürü Kurumu kadrolu alımlar dışında, Enerji Bakanı açıklamalarını sürdürdü. Elektrik alanında yapılan iyileştirmelerin faturalara yansıması ile halkın memnuniyetinin arttırılacak olduğundan bahsedildi.

Doğalgaz Müjdesi! Madenler, kadro müjdesi gibi istihdam ve gelişme alanının dışında da önemli müjdeler verildi. İstanbul Batı Çeltik ve Tekirdağ Kapaklı sahalarında doğalgaz keşfi oldu. 

Ülkemiz için büyük bir gider kaynağı olan doğalgaz temini, kendi ülkemizde kullanılabilir olduğunda, son derece ekonomik avantajlar elde etmemiz sağlanacak. Bunlar göz önünde bulundurularak Enerji Bakanı açıklamaları yapıldı.


Yorumlar