ELİMİZDEKİ TEK “YENİ”MİZ, “NİYETİMİZ”

 Eski, yeni, eski yeni derken “yeni” bir yıla başladık. Sağlık, huzur, umut, neşe, bereket dilediğimiz “Yeni yılımız” kutlu olsun.

 Peki, yıl mı yeni olan? Rakamlar mı değişen? Zor, yıpratıcı, kaygılı bir 2020 üzerine, sadece “beklentiler” mi olacak 2021’i şekilendiren?  Kahramanı biz olduğumuz bir hayatta, sadece beklemek mi elimizden gelen?


Olanı sevgiyle kucaklayıp, yola devam etmektir oyunun kuralı. Olumlu düşüncenin gücünden bahsederken eş zamanlı olarak olumsuz her duygu ve düşüncemizi de kabul etmemiz gerekir. İnsanız. Elimizden geldiğince dönüştürebiliyorsak olumsuzu olumluya, işte o zaman sormak gerekir “cesaretin var mı ‘yeni’den konuşmaya”?.

 Sevgili sen,

Seni tanımıyorum. Ne iş yaparsın, hangi yemeği seversin, en son neye güldün... bilmiyorum. Ama seni hissediyorum. Çünkü geçtiğimiz yılı birlikte yaşadık. Yan yana değil belki ama can cana... Sorsan, benim 2020’me dair onlarca yaşanmışlık anlatırım sana. Ama tek bir soru var aklımda “Nelerle yüzleşmeni istedi senden?” Çaresizliği, acıyı, korkuyu bedeninin neresinde hissettin? “Bunun altından nasıl kalkabileceğimi bilmiyorum” dediğinde gönlüne ferahlık veren neydi? Her “çok şükür” geçtiğinde içinden, gözlerin neye, kime gülümsedi? Kimselere sarılamazken, kendine şefkatle sarıldın mı, bir çocuğa sarılır gibi? Camdan kalalerin birer birer yıkılıp da batarken dört bir yanına canının “bu da geçer ya hu” diyebildin mi? Bildiğin, bildiğini sandığın, henüz bilmediklerin avuçlarından kayıp tuzla buz olurken, tutup kanamakla, ayıklanmasına izin verip özgürleşmek arasındaki ince çizgide gidip geldin mi? Doğanın gücünü hissettin mi? Yardımlaşmak için gönüllerin, selamlaşmak için gözlerin, sarılmak için empatinin de birer alternatif olabileceğini anımsadın mı? Herkesle aynı yerden kırılmanın ve yaraları sevgiyle sarmanın hepimiz için en büyük şifayı taşıdığını fark ettin mi?

 2020’den “yeni bir sen” olarak çıktın mı? “Yeni”nin içine daha çok sevgi, umut, hayal, hedef, daha çok farkındalık,  şükür ve ilham kattın mı? Bıçağın kemiğe dayandığı noktalarda kalbinle kalkan olabileceğini anımsadın mı? Yeni yıldaki niyetlerini bir kenara yazdın mı? Niyet, tasarımdır. Gönlünden geçenin, hayallerinin, yeninin tasarımı. Kendi tasarımını yaptın mı? Çünkü biliyorsun ki, yeni sen yaşayacak yeni yılı.


Mistik bir yazar şöyle der “Yaratıcılık, yaşamda var olan en büyük isyan”. 2021’i daha yaratıcı, kazanımları faydaya çeviren, huzurlu, hafif, sağlıklı, mutlu, “kendin gibi biricik” yaşamak ister misin?


“Yeni” yılınız kutlu, onu “nasıl” yaşamak istiyorsanız, öyle olsun...

Yorumlar