Anasayfa /  Güncel

Ehliyet sınav sorgulama - Ehliyet e-devlet sorgulama

MEB ehliyet sınav tarihleri, ehliyet almak isteyen vatandaşlar tarafından yoğun olarak olarak araştırılıyor. Ehliyet almak ve araç kullanmak isteyen binlerce vatandaşın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ehliyet e-sınavına girmesi gerekiyor. İşte ehliyet sınav sorgulama - Ehliyet e-devlet sorgulama

Abone ol
Abone ol 10 Aralık 2020 16:33

MEB ehliyet sınav tarihleri takvimi, binlerce aday tarafından araştırılıyor. Ehliyet almak ve araç kullanmak isteyen binlerce vatandaş Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ehliyet e-sınavına giriyor. Ehliyet sınavı için e-sınav başvurusu, sınav ücretini yatırdıktan sonra bağlı olunan Özel MTSK Müdürlüğü yani eğitim alınan sürücü kursu aracılığıyla yapılabiliyor. Peki, ehliyet sınavı ne zaman ve nasıl yapılıyor? İşte ehliyet sınav sorgulama - Ehliyet e-devlet sorgulama

EHLİYET E SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI

EHLİYET SINAVI 2020 NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinde yer alan takvime göre ehliyet sınavları (MTSK) haftanın 7 günü 81 ilde yapılıyor.

Randevu sistemi ile katılım sağlanan sınavlarda, teorik eğitimini tamamlayan sürücü adayları, başvuru yaptığı bölgedeki e-sınav merkezlerinde sınava girebilecek. Sürücü kursunun verdiği teorik kısmı bitiren sürücü adayı, yoğunluğa göre 10-20 gün içerisinde e-sınava girebiliyor. Şehir dışında bulunan kursiyerler ise bulundukları illerde e-sınava alınacaklar. Adaylar, araba, motor vb araçlardan teorikte olarak farklı sınavlara tabii tutulacak. 

EHLİYET SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Ehliyet sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın e sınav sonuç ekranı üzerinden açıklanıyor. Sonuçlar aday T.C. numarası ve güvenlik kodunun girilmesi ile görüntülenebiliyor. Sorgulama e-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/meb-sinav-sonuc-sorgulama adresinden de sorgulanabiliyor.

EHLİYET SINAVI TARİHLERİ

Başvurular - Sınav Tarihi

1-10 Aralık 2020 arası Yoğunluğa göre 2 hafta içerisinde MEB tarafından belirlenir.  

EHLİYET SINAVI KAÇ DAKİKA SÜRÜYOR?

Adaylar sınav boyunca Elektronik sınavda 12 İlk yardım, 23 Trafik, 9 Motor ve 6 Trafik adabı sorusu sorulmaktadır. Sınav toplam 50 sorudan oluşuyor. Sınav süresi 45 dakika sürmektedir.

 
 
Yorumlar