Anasayfa /  Güncel

Dünya Öğretmenler Günü ne zaman kutlanıyor?

Dünya Öğretmenler Günü'nde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu evrensel günü anmak ve kutlamak isteyen insanlar, "Dünya Öğretmenler Günü" mesajlarını farklı platformlarda paylaşıyorlar.

Abone ol
Abone ol 06 Ekim 2023 21:00

Dünya Öğretmenler Günü'nde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu evrensel günü anmak ve kutlamak isteyen insanlar, "Dünya Öğretmenler Günü" mesajlarını farklı platformlarda paylaşıyorlar.

Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kişileri takdir etmek amacıyla düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanan özel bir gündür. Birçok ülkede, UNESCO'nun tavsiyesi üzerine 1994 yılından beri her yıl 5 Ekim günü Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Neden 5 Ekim?

5 Ekim, UNESCO temsilcileri ile ILO'nun "Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi"ni oybirliği ile kabul ettiği ve 1966 yılında Paris'te gerçekleşen "Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı"nın sona erdiği tarihin yıl dönümüdür.

Farklı ülkeler, kendi kültürel ve tarihi özelliklerine, okul tatil günlerine göre Öğretmenler Günü'nü farklı tarihlerde kutlamayı tercih etmişlerdir.

DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI

"Dünya genelinde öğretmenler, insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır."

"Ülkemizde ve tüm dünyada özveriyle görev yapan tüm öğretmenlerimize 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü kutlu olsun."

"Çocuklarımızın hayallerini inşa eden ve onlara ışık olan tüm öğretmenlerimizin Dünya Öğretmenler Günü'nü kutlarız."

"Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve tüm öğretmenlerimizin, Türk milletine gücü ve azmi öğrettikleri Dünya Öğretmenler Günü'nde anılmış olsun."

"Tüm öğretmenlerimize ve eğitim emekçilerimize büyük bir minnet ve saygıyla yaklaştığımız 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu ülkenin değerli öğretmenlerini rahmet ve şükranla anıyorum."

"Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimine adanmış hayatlarını büyük bir özveriyle sürdüren tüm öğretmenlerimize 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum."

"Öğrencilere bilgi tohumlarını eken tüm öğretmenlerin Dünya Öğretmenler Günü'nü kutluyorum!"

"Öğretmenler ve anneler, haklarını hiçbir zaman tam olarak alamayacak insanlardır. Onlar, toplumun temel taşlarıdır."

"Ulusal ve uluslararası düzeydeki çağdaş medeniyetler, öğretmenlerin sunduğu eşsiz eğitim ve öğretim sayesinde oluşur. 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nüz kutlu olsun."

Yorumlar