Anasayfa /  Foto Galeri

Dünya güzeli şimdilerde dünyayı kurtarıyor! İşte Doktor Carina Tyrell’ın başarı hikayesi

İngiltere'de 6 yıl önce güzellik kraliçesi seçilen Dr. Carina Tyrrell, Oxford'da yer aldığı aşı çalışmalarıyla ülke basınının gündeminde. Dr. Tyrell, "Yarışmadan 6 yıl sonra global bir pandemide aşı arama yarışında olacağımı tahmin etmezdim" dedi.

Dünya güzeli şimdilerde dünyayı kurtarıyor! İşte Doktor Carina Tyrell’ın başarı hikayesi - Sayfa 1

Carina Tyrell, 2014 yılında henüz Cambridge Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde beşinci sınıf öğrencisiyken bir alışveriş merkezinde gördüğü reklamdan etkilendi ve modellik kariyerine başladı.

Dünya güzeli şimdilerde dünyayı kurtarıyor! İşte Doktor Carina Tyrell’ın başarı hikayesi - Sayfa 2

Aynı yıl İngiltere’de güzellik kraliçesi seçilen Tyrell, ülkesini temsil ettiği Miss World yarışmasında da dördüncü oldu.

Dünya güzeli şimdilerde dünyayı kurtarıyor! İşte Doktor Carina Tyrell’ın başarı hikayesi - Sayfa 3

Daily Mail’e konuşan 31 yaşındaki doktor, modellikteki başarısına rağmen asla eğitiminden ve doktor olma hayalinden vazgeçmediğini açıkladı:  "Miss World ve Miss England seçilenleri destekliyorum. Miss England yarışmasında jürilik yapmaya devam ediyorum. Ancak, altı yıl sonra, bu ölçekte küresel bir salgın sırasında aşı arayan bir ekibin parçası olacağımı düşünmemiştim” dedi.

Dünya güzeli şimdilerde dünyayı kurtarıyor! İşte Doktor Carina Tyrell’ın başarı hikayesi - Sayfa 4

Bununla birlikte Tyrell,çocukluk hayalinin sıtma gibi küresel sorunların üstesinden gelmek olduğu söyleyerek, salgının ilk olarak çıktığı zaman  Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile birlikte çalıştığını açıkladı.