Anasayfa /  Hava durumu

Bugün Hava Nasıl Olacak? İstanbul'a ne Zaman Kar Yağacak?

Meteorolojiden gelecek açıklamada. Pazartesi günü resmi tatil olmasından dolayı hem öğrenciler hem de aileleri tatil planları yapmak için hava durumu konusundaki gelişmeleri yakından takip ediyor. 

Abone ol
Abone ol 29 Ekim 2018 10:29

Yoğun geçen haftanın yorgunluğunu atmak isteyen İstanbullular 29 Ekim Pazartesi günü hava durumu konusunda tereddütler yaşıyor. Kasım ayına yaklaştığımız bu günlerde hava sıcaklıkları ciddi anlamda düştü; eskilerin deyimiyle İstanbul'da kar soğuğu yaşanıyor

Meteoroloji'den gelen son dakika açıklamalarıyla birlikte en güncel hava durumu bilgileri burada, İstanbul'a ne zaman kar yağacak?

İstanbul, bu sabah saatlerinde serin bir güne uyandı. 29 Ekim Pazartesi günü İstanbul'da 17 derecelik bir sıcaklık hissediliyor. Gün içinde hissedilen en yüksek sıcaklık ise 19, nem oranı ise %73.

Başkent Ankara'da 29 Ekim Pazartesi günü Ankara'da sıcaklık 11 derece. Nem oranı ise %32.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Batı ve kuzeybatı kesimlerin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Marmara, Ege, Göller Bölgesi, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Ağrı ve Kars çevrelerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Yapılan son tahminlere göre; önümüzdeki bir hafta boyunca yurdumuzun yüksek basınç merkezi ile Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava akımlarının etkisinde kalacağı tahmin ediliyor. 

Bu nedenle önümüzdeki hafta boyunca Türkiye'de yağış beklenmiyor. Yüksek basınç ve açık havadan geceleri radyasyon kaybı sebebiyle Marmara bölgesi ile yurdumuzun iç kesimlerinde gece ve özellikle sabah erken saatlerde yer yer sis ve pus oluşumu meydana gelecek.

Hava sıcaklıkları ise önümüzdeki hafta boyunca hissedilir derecede artarak iç ve batı bölgelerimizde mevsim normallerin 5-8 derece, doğu bölgelerimizde ise mevsim normallerin 3-5 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor. 

Önümüzdeki hafta boyunca bazı il merkezlerimizde ulaşması beklenilen günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Erzurum 16, Afyonkarahisar 21, Ankara, Konya, Malatya ve Trabzon'da 22, Samsun ve Diyarbakır'da 23, İstanbul'da 25, Bursa'da 26, İzmir'de 28, Adana'da 29 Antalya'da 30 derece olması bekleniyor.


Yorumlar