Anasayfa /  Ekonomi

Bankalarda yeni çalışma saatleri nasıl olacak?

Korona virüs salgını nedeni ile banka çalışma saatlerinde kısıtlama olmuştu. 5 Mayıs itibar le pilot bölgelerde tekrardan eski çalışma saatlerinde çalışılacak !

Abone ol
Abone ol 10 Mayıs 2020 19:26

Korona virüs salgını sebebi ile birçok sektörde faaliyetler durmuş, çalışma saatleri değişmişti. Bu sektörlerden biri de bankacılık sektörü olmakla birlikte bankaların çalışma saatlerinde de diğer birçok sektörde olduğu gibi değişiklik yapılmıştı. Fakat kontrollü sosyal yaşama geçilmesi ile birlikte bankaların çalışma saatlerinin de tekrar değişeceği açıklandı. Buna göre birçok vatandaş bankaların hangi saat aralığında çalışacağını merak etmekte olup ilgili çalışma saatlerine ilişkin son düzenlemeler ve detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

 Çalışma Saatleri Kısalmıştı

Korona virüs salgını sebebi ile normalde 09:00 ile 17:00 arasında faaliyet gösteren bankaların salgın döneminde çalışma saatlerinde düzenleme yapılmış ve bu kapsamda çok sayıda banka saat 12:00 ile 17:00 arasında 6 saat hizmet vermekteydi. Türkiye Bankalar Birliği tarafından yayınlanan tavsiye niteliğinde karar neticesinde olduğundan bazı bankalar çalışmalarını tam mesai olarak sürdürmeye devam etse birçok banka çalışma saatlerini kısaltmaya gitmişti. İşte hayatın normale dönmesinde gelen olumlu gelişmeler sebebi ile bankaların çalışma saatlerinin ise tekrar düzenleneceği açıklandı.

Yeni Çalışma Saatleri Nasıl Olacak?

Kontrollü sosyal hayat kapsamında bankaların çalışma saatleri tekrar değişecek. Bu kapsamda ilk olarak Deniz bank açıklama yapmış, banka, geçtiğimiz pazartesi gününden itibaren normal olan çalışma saatlerine yani 09:00 ile 17:00 arasında hizmet vermeye devam edeceğini açıklamıştı. BU açıklamanın ardından Finansbank da aynı şekilde yaptığı açıklamada çalışma saatlerini normale çekti. En son TEB tarafından yapılan açıklamada 5 Mayıs tarihinden itibaren pilot bölgelerde tekrar normal çalışma saatlerinde hizmet verileceğini ifade etti. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası ise tam hizmet veren diğer bankalar.

Bu kapsamda diğer bankalardan ise henüz bir açıklama gelmemiş olup bu bankalar yine yarım gün hizmet vermeye devam edecek.

Etiketler koronavirüs banka
Yorumlar