Anasayfa /  Güncel

Av yasağı sona erdi, balıkçılar dolunay eşliğinde denize açıldı

1 Eylül'de av yasağının sona ermesiyle balık avlama sezonu başladı. Türkiye genelinde balıkçılar, Dolunay'ın ışığında denize açılarak avlanmaya başladılar.

Abone ol
Abone ol 01 Eylül 2023 14:03

Takvimler 1 Eylül'ü işaret ederken, denizlerde yeni av sezonu başladı.

DÜZCE

Düzce Akçakoca'da, balıkçılar geleneksel "vira bismillah" diyerek denize açıldılar. Melenağzı ve Akçakoca limanlarından birçok tekne ve gırgır Karadeniz'e doğru yola çıktı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri de denize açılan tekneleri takip etti. Dolunay'ın ışığında denize açılan tekneler göz kamaştırdı.

Geçen yıl Akçakoca'dan 6,5 milyon kilogram balık avlandığını belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun, ilçede 2 kooperatifte 116 adet ruhsatlı balıkçı teknesiyle 2022'de 1 milyon 100 bin kg beyaz kum midyesi avcılığı ve deniz salyangozu avcılığı yapıldığını açıkladı.

İlimizde ise 2022 yılında toplam 6 milyon 352 bin 500 kg balık avlandığını ve bu sayede yaklaşık yılda 350 milyon lira kazanç sağlandığını ifade etti.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da, balıkçılar yeni sezonu geleneksel bir törenle başlattılar. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen tören Kumbağ Mahallesi'ndeki balıkçı barınağında gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, balıkçıların bereketli bir sezon geçirmesini temenni etti ve balıkçılığın Tekirdağ'da çok sayıda aile için önemli bir geçim kaynağı olduğunu vurguladı.

Albayrak ayrıca, balıkçılara malzeme, tamir ve bakım malzemesi desteği sağladıklarını ve modern su ürünleri toptancı halini hizmete açtıklarını söyledi. Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, hamsi bolluğuyla bereketli bir sezon geçirmeyi umduklarını ifade etti.

SAMSUN

Samsun'da da balıkçılar, yeni av sezonu için denize açıldılar. Canik Balıkçı Barınağı'nda gerçekleşen törende Samsun Valisi Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve protokol üyeleri horon tepti.

Vali Tavlı, tüm balıkçılara hayırlı ve bereketli bir sezon diledi. Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Türkiye'de yıllık 350-400 bin ton balıkçılık yapıldığını ve Samsun'un 2022'de 64 bin ton balık avcılığında birinci sırada olduğunu belirtti. Palamutun az olduğu, hamsi, mezgit ve çaça gibi balıkların daha bol olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç da bereketli bir sezon diledi. Balıkçılar, yasağın sona erdiği gece yarısından sonra denize açıldılar. 

Yorumlar