Anasayfa /  Foto Galeri

Asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte 2021 asgari ücret önerileri ve talepleri

2021 yılı asgari ücret zammı ne kadar olacak belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Başkanlığında toplanmıştı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 15 Aralık'ta TİSK başkanlığında yaptı. Peki 2021 asgari ücret artışı ne kadar, 2021 asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? İşte asgari ücret son durum görüşmeleri...

Asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte 2021 asgari ücret önerileri ve talepleri - Sayfa 1

İşçi, işveren tarafları ve hükümet asgari ücret için ikinci toplantısını dün yaptı. Bir sonraki toplantı 22 Aralık'ta Türk-İş ev sahipliğinde yapılacak. Aralık ayı sonunda belli olacak asgari ücret ile ilgili talep ve öneriler haberimizde...

Asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte 2021 asgari ücret önerileri ve talepleri - Sayfa 2

2021 yılında asgari ücret ne kadar olacak? Sorunun yanıtı geniş bir kesim tarafından merakla bekleniyor.

Asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte 2021 asgari ücret önerileri ve talepleri - Sayfa 3

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 4 Aralık'ta yapılan ilk toplantının ardından dün ikinci kez toplandı. 

Üçüncü toplantı ise Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (Türk-İş) ev sahipliğinde 22 Aralık'ta gerçekleştirecek. Süreç aralık ayı sonuna kadar tamamlanacak ve yeni yılda uygulanacak asgari ücret belirlenecek.

İşçi ve işveren tarafları i asgari ücret önerilerini açıklıyor.

Asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte 2021 asgari ücret önerileri ve talepleri - Sayfa 4

HAK-İŞ

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Asgari ücretin beklentilere ve ülkemiz gerçeklerine denk düşecek bir şekilde artırılması gerekmektedir. HAK-İŞ olarak, asgari ücretin Asgari Geçim İndirimi (AGİ) hariç ve net olarak açıklanması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca, asgari ücret belirlenirken yıl sonunda gerçekleşen enflasyon oranları dikkate alınmalı ve bu oranın üzerine iyileştirme ve refah payı ilave edilmelidir. Asgari ücretin üzerindeki vergi yükünün kaldırılmasını, ücretlerin asgari ücrete tekabül eden kısmının vergiden muaf olmasını talep etmekteyiz.”