Anasayfa /  Güncel

Bulgaristan’ın en büyük çete elebaşı İstanbul’da yakalandı!

İstanbul Polisi, İntepol tarafından aranan Bulgaristan'ın en bilinen suç örgütü elebaşını düzenlenen operasyonla yakaladı.

Abone ol
Abone ol 04 Ağustos 2018 22:47

Operasyon İstanbul Emniyeti’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Polis ekipleri İnterpol tarafından “Kırmızı Bülten” ile aranan Bulgar uyruklu suç örgütü elebaşı Dimitar Zhelyazkov’un İstanbul’da olduğu bilgisi üzerine harekete geçti.

Uyuşturucu ticareti, gasp, kundaklama gibi çeşitli suçlar sebebiyle arandığı iddia edilen Zhelyazkov’un kaldığı adresin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Bulgaristan’ın en bilinen suç örgütü liderlerlerinden olan şüphelinin Bakırköy'de bir adreste olduğu anlaşılınca operasyon düzenlendi. Özel Hareket Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı baskında Dimitar Zhelyazkov 7 adamıyla gözaltına alındı. Şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüpheliler sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

BULGAR MAFYA BABASI

Bulgaristan'da “uyuşturucu kaçakçılığı” ve “fuhuş” sebebiyle 2008 yılında cezaevine giren şüpheli, savcılıkla anlaşma yapınca 4 yıl ceza aldı. Kısa  süre sonra iyi hal sebebiyle tahliye edilen şüpheli 2016 yılında Burgaz'daki çatışmayla gündeme geldi. Tatil beldelerinin bulunduğu bir restoranda yaşanan çatışmada bir kişi öldü ve çok sayıda yaralanan oldu. Bu olay sonrasında Bulgaristan Başbakanı da açıklama yaptı.


Yorumlar