Anasayfa /  Politika

Ak Parti içindeki Pelikancılar kimdir? Süleyman Soylu'nun istifası !

Ak Parti içindeki Pelikancılar kimdir? Süleyman Soylu'nun istifası ! Süleyman Soylu'nun istifasının ardından FETÖ'cüler ve Pelikancılar ne dedi? Ak Parti içinde ''Pelikancılar'' olarak bilinen bir grup olduğu iddia ediliyor. İddiaya göre Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlıktan istifa etmesini sağlayan bu grup, Türk siyasetinin gündemini uzun süre meşgul edeceğe benziyor. Süleyman Soylu'nun istifasının ardından Pelikan yapılanması ve FETÖ'cüler mesajlar paylaştı.

Abone ol
Abone ol 13 Nisan 2020 11:06

Ak Parti içindeki Pelikancılar kimdir? Süleyman Soylu'nun istifası ! Süleyman Soylu'nun istifasının ardından FETÖ'cüler ve Pelikancılar ne dedi? Ak Parti içinde ''Pelikancılar'' olarak bilinen bir grup olduğu iddia ediliyor. İddiaya göre Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlıktan istifa etmesini sağlayan bu grup, Türk siyasetinin gündemini uzun süre meşgul edeceğe benziyor. Süleyman Soylu'nun istifasının ardından Pelikan yapılanması ve FETÖ'cüler mesajlar paylaştı.

 

Bir iddiaya göre Ak Parti'de "Pelikancılar" olarak adlandırılan grup, yerel seçim sonuçlarına itiraz sürecinde en fazla ses çıkaran grup. Pelikancılar isimli grup aynı zamanda Binali Yıldırım'dan önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da görevden el çektirilmesinde rol oynadı. Pelikan Bildirisi için tıklayın; 1 Mayıs 2016'da yayınlanan Pelikan Bildirisi

Twitter'da Baransel Ağca (@brnslagca) isimli bir kullanıcı, yazdığı bir flood (Tweet dizisi) ile Ak Parti içinde ve isminin "Pelikancılar" olduğunu iddia ettiği oluşumu anlatıyor.

İşte Baransel Ağca isimli Twitter kullanıcısının Pelikancılar floodu:

1. Seçim süresinde bir kere daha gündeme gelen Pelikancılar kimler. En bilinen isimleri, Süheyb Öğüt Hilal Kaplan Öğüt (Süheyb'in eşi), Melih Altınok, Kurtuluş Tayiz, Cemil Barlas, Cem Küçük, Haşmet Babaoğlu... Peki arkalarında kim var? Berat Albayrak. Nereden biliyoruz?+

2. Kurban olduğum RedHack tarafından yayınlanan e-postalarda, Berat Albayrak ve Süheyb Öğüt arasındaki yazışmalardan. Berat, Süheyb'e bir dernek kurması için talimat veriyor, hatta yönetim için de bir liste atıyor.

3. Pelikancıların amaçları nedir? AKP içi rant kavgasının öznelerinden Pelikancılar, FETÖ'den doğan boşluğa oturan ve Davutoğlu'nu tasfiye eden ekip. Davutoğlu'nun Erdoğan'ı devirmek için hamleler yaptığını iddia eden Pelikan Dosyasını hazırlayan ekip.

4. Berat'ın kurulmasını emrettiği dernek ise @BosphorusGlobal, bu derneğe bağlı, İngilizce ve Türkçe tweet atan ve Kürt meselesi, AB süreci gibi gündemlerde algı operasyonlarında aktif kullanılan pek çok hesap da var. İlk linkte sıralı tam listesi var.

5. Tabi Hilal Kaplanlar Süheyb Öğütler Cem Küçükler, bu işin medya yüzü, Ayşenur Bahçekapılı, Abdülhamit Gül gibi isimler de Pelikancı ve AKP'nin içinde önemli yer tutuyorlar. Davutoğlu ekibinin tasfiyesi sonrası merkeze yerleşenlerin büyük bir bölümü Pelikancı.

6. Yani burada bahsettiğimiz, tek başına bir dergi çevresi falan değil. Beştepe ile AKP ile doğrudan bağı olan, son 3 yıldır AKP'nin merkezinde önemli bir yer tutan ve rantın, balın kaymağın tadına henüz varmış tipler. Hatrlarsanız Süleyman Soylu başta bunlarla gerildi.

7. Yine bir Pelikancı olan Fatma Sayan ile yaşadığı tartışmanın ardından Berat, Soylu'yu azarladı. Soylu Erdoğan'a şikayet etmesine rağmen, Erdoğan sesini çıkarmadı ve tarafını belli etti. Soylu'ya 2 yol kaldı. Ya gidecekti. Ya da Pelikancılarla iyi geçinecekti. Kalacaktı. Kaldı.

8. Yani şu an bakıldığında, kendini Reisçi, Saraycı olarak tanımlayan bir ekip, AKP içerisinde oldukça güçlü ve damata bağlı. Damat, kişisel geleceği açısından İstanbul ve Ankara'yı bir daha alamama korkusunu hissettiği için olabildiğince sorun yaratmaya çalışıyor.

9. Reis ne yapıyor? Birlikte yola çıktığı sadık ekibiyle birlikte olan biteni izliyor ve "Berat ne koparsa kar ama koparamazsa da ihale bana kalmasın" diye bekliyor. Neden mi? Çünkü o da geleceğini düşünüyor ve hala sessiz sedasız emeklilik sürebileceğine inanıyor.

10. Benim gördüğüm, bu Pelikancılar bu işin peşini iki açıdan bırakmıyor. İlki yukarıda da dediğim gibi bir şans varsa Ankara ve İstanbul için, bunu kullanıp şehirleri kaybetmeme. İkincisi ise, yaşanacak kayıpta ortaya saçılacak usülsüzlükleri kapatmak için zaman kazanma.

11. YSK'dan alacakları sonucun onları tatmin edeceğini sanmam. Ama şu süreci ne kadar uzatırlarsa o kadar az kadroları zarar görecek. Bir de bu yeni ekip, en fazla 4 yıldır AKP rantının büyük lokmasını yiyor. Bu kadar celallenmeleri normal.

12. Pelikancılar algı yaratmaya devam ediyorlar. Seçim hileleri adlı, sahte belgelerle sçeimde hile yapıldığını göstermeye çalışan ve ingilizce tweetler atan hesabın duyurusunu da Pelikancı Hilal Kaplan yaptı.

13. Bu arada Davutoğlu ekibinin tasfiyesi sırasında Pelikancılar olarak adlandırılan bu grup, sonrasında çeşitli ittifaklarla genişleyen ve bugün AKP'nin tüm idari ve mali işlerini yöneten bir grup. Fakat baştaki kadar homojen değiller. Bu gündemde duvara toslamalarının sebebi bu.

14. İşin sonunda ise Süleyman Soylu'nun Pelikancıları satma ihtimali en yüksek kişi olduğunu düşünüyorum. Erdoğan ise Suriye hezimetinde Davutoğlu'na mevzuyu attığı gibi yerel seçim hezimetinde de birilerine suçu atıp kelle alır. Damadına dokunur mu? Orasını bilemem.

Süleyman Soylu'nun istifasının ardından FETÖ'cüler ve Pelikancılar ne dedi?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla görevinden istifa ettiğini duyurdu. Soylu'nun istafısının ardından Pelikan yapılanması ve FETÖ'cülerin neler söyleyediği merak konusu oldu.

İŞTE O PAYLAŞIMLAR:

FETÖ’CÜLER NE DEDİ
FETÖ firarisi Emrullah Uslu, Süleyman Soylu’nun istifasını, 12 Aralık 2019’da yaptığı paylaşımla duyurdu. “Yakında Süleyman Soylu gidecek aktın FAV’a bekleyin...” ifadelerini paylaşan Uslu, “Şimdi FAV’ı hatırlatma zamanı. Kutlama mesajlarınızı Süleyman Soylu’ya gönderebilirsiniz” açıklamasında bulundu.

Bir başka FETÖ firarisi Adem Yavuz Arslan ise Soylu’nun istifası üzerine, “Olmaz, olmamalı. Siyasette dip yapmanın rekorunu kıran bir isim, Türkiye de pek göremediğimiz 'sorumluluk alıp istifa eden siyasetçi' olarak gitmemeliydi. 'Reis' olaya el atıp, istifayı kabul etmesin. Ardından da kovsun” ifadelerini kullandı. Arslan, Soylu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafında MHP'nin başına getirileceği iddialarının olduğunu belirtti.

Yorumlar