Anasayfa /  Dünya

Afgan yönetmen Sahra Karimi: Korku filmi değil gerçek!

Taliban'ın Kabil'e girmesinin ardından bölgeden yeni görüntüler de gelmeye başladı. Afganistan'da bağımsız film yönetmeni ve senarist Sahra Karimi, koştuğu anları sosyal medya hesabından paylaşarak, "Taliban şehre girdi, bizler kaçıyoruz. Herkes korkuyor. Bu, korku filminden bir kesit değil, Kabil'in gerçekliği" dedi.

Abone ol
Abone ol 15 Ağustos 2021 20:23

Taliban güçleri, Afganistan hükümetine karşı yürüttüğü çatışmalarda 34 kent merkezinden 31'ini ele geçirdi. Yeni hedef olarak Kabil'i belirleyen ve kente giren Taliban güçleri nedeniyle Kabil'den kaçış başladı. Afganistan'da bağımsız film yönetmeni ve senarist Sahra Karimi de sosyal medya hesabından kaçış görüntülerini paylaştı.

"Herkes buradan kaçıyor"
Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Karimi paylaşımının üzerine, "Taliban şehre girdi, bizler kaçıyoruz. Herkes korkuyor. Bu, korku filminden bir kesit değil, Kabil'in gerçekliği. Geçen ay bu şehirde film festivali yaptık. Şimdi herkes buradan kaçıyor. Bunları görmek içimizi burkuyor. Dünya tüm bunlara seyirci kalıyor" notunu düştü.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Kabil'in yoğun nüfusu nedeniyle çatışmalara girmeyeceklerini, başkent merkezini müzakereler yoluyla almak istediklerini ve Taliban mensuplarına kent merkezinin giriş noktalarında beklemeleri emri verdiklerini açıkladı.

 

Yorumlar