Anasayfa /  Ekonomi

2022 TOGG satış fiyatı ne kadar olacak? TOGG özellikleri neler?

29 Ekim günü ilk seri üretim aracı banttan indirilen TOGG'un fiyatının ne kadar olacağı bir çok vatandaş tarafından merak konusu oldu. İşte TOGG ile ilgili tüm merak edilenler haberimizin detay kısmında...

Abone ol
Abone ol 31 Ekim 2022 21:36

29 Ekim günü ilk seri üretim aracı banttan indirilen TOGG'un fiyatının ne kadar olacağı bir çok vatandaş tarafından merak konusu oldu. İşte TOGG ile ilgili tüm merak edilenler haberimizin detay kısmında...

TOGG AÇILIMI NEDİR? 
TOGG: Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu

TOGG SATIŞ FİYATI NE KADAR? 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOGG fiyatının 2023 Şubat ayında duyurulacağını söyledi. Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn.Varank TOGG’un fiyatının C Segment SUV bir araçla sınıfında rekabet edecek bir fiyattan satışa çıkacağını aktarmıştı. C Segment İçten yanmalı ve daha az teknolojiye sahip araçlar şu an 800 bin TL ila 1 milyon lira civarı iken bu rakam elektrikli otomobillerde 1.5 milyon TL'den 3 milyon TL’ye kadar yükseliyor . TOGG için tahmin edilen 800 bin TL ila 1 milyon TL arası rakam ilan edildiği takdirde gayet cazip satış rakamı olacaktır.

TOGG ÖZELLİKLERİ NEDİR? 
*Boyahanesinden kaynak ve montaja, tesisat ve batarya üretim hattına kadar son teknoloji robot ve tamamen yerli yazılımlar kullanılarak ilk yıl 80 bin adet üretilmesi hedeflenen TOGG'un CSUV modeli emsalleri göz önüne alındığında tüm ezberleri bozacak.

. * Bataryaları da Gemlik fabrikasında üretilecek CSUV modelin 81 ilde yaklaşık 800 ayrı noktada kurulan yüksek hızlı şarj özelliği olan trugolarda 25 dakika gibi bir sürede şarj olup yüzde 80'lik dolumla 500 kilometreden fazla yol gitmesi hedefleniyor..

. * Endüstri 4.0'a yönelik akıllı sistemlerin kullanıldığı otomobil sadece elektrikli bir otomobilden ziyade otonom sürüş özellikleri uzaktan kontrol özellikleriyle akıllı bir otomobil olarak satılacak. 200 ve 400 beygir 2 farklı güç sunacak olan CSUV TOGG'lar seçime göre 0 dan 100 kilometreye 7.6 ve 4.8 saniye gibi sürelerde ulaşacaklar. TOGG'un hayatı kolaylaştıran mobilite çözümleri sayesinde teknolojiyi ve insanı bugünün ve yarının kesişim noktasında bir araya getiren bir teknoloji şirketi olduğunu vurgulayan logosu gibi renklerinin de bir anlamı olacak..

. * Teknik özellikler, akıllı telefonlardaki güncellemelerle yapıldığı gibi uzaktan da yenilenebilecek..

. * Holografik asistan teknolojisi ile sürücü, gözünü yoldan ayırmasına gerek kalmadan gösterge ekranında verilen bilgilere erişiminin dışında yol ve çevresel faktörler hakkında da detaylı bilgi edinebilecek. Otomobil park etme gibi birçok işlemi sürücüye gerek kalmadan kendi yapabilecek.

TOGG RENKLERİ NELER? 
TOGG'dan merak uyandıran bir paylaşım geldi. Twitter'dan yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı: 2023 yılının ilk çeyreğinde pazara sunacağımız doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazımız C SUV’da “Türkiye’nin Renkleri”ni sizlerle buluşturacağız.

 

Yorumlar