Anasayfa /  Ekonomi

Yeni 10 TL'deki yeni değişiklikler neler?

TCMB yeni banknot açıklaması yaptı. Merkez Bankası yeni 10 tl tedavüle sokacak. Banknotlar ne zaman piyasada olacak? 10 Tl'deki değişiklikler neler?

Abone ol
Abone ol 29 Nisan 2020 19:25

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası banknotları ile ilgili yeni bir düzenleme Merkez Bankasının yaptığı açıklama göre 1ynei 10 Tl piyasaya girecek. Tedavüle ne zaman gireceği ve 10 Tl'de ne değişikliklerin yapılacağı belli oldu.

 

YENİ 10 TL;

E9 emisyon 4. tertip 10 Lira banknotları 6 Mayıs 2020 tarihinde piyasa sürülecek. Yeni para teadüle girmesi neyi iade ediyor. Yeni 10 Tl'de ne değişiklikleri olacak. TCMB yaptığı açıklamada 1211 sayılı kanuna göre açıkladığı değişikliğin Yeni başkan TCMB Başkanı Murat Uysal, Başkan yardımcısı Emrah Şeker imzalarının içereceği belirtildi.

DEĞİŞİLİKLER;

10 Tl'de şekil, renk boyut değişiklikleri yapılacak mı? TCMB açıklamasında imza değişikliği dışında ön ve arkasında genel nitelikler 1, 2, ve 3, tertiplerinden aynı şekilde olacağı ifade edildi. Gözler 20 Tl, 50Tl ve 100 TL'de değişiklik yapılıp yapılmayacağına çevrildi. Buna göre yakın zamanda bunlarla ilgili de yeni açıklamaların yapılması bekleniyor.
10 TL üzerinde Profesör Ordinaryüs Cahit ARF'ın resmi bulunuyor.

TCMB Murat Uysal Kimdir;

1971 doğumlu olan Uysal Galatasaray Üniversitesi İktisat bölümünden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi bankacılık ve Finans üzerinde Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimi tamamladı. Bankacılık sektöründe deneyimleri bulunuyor. Son olarak Halbank'a ait olan Halk Yatırım yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yaptı. 2016 yılından beridir Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2019 Temmuz ayıda ise Başkanlık görevine getirildi.

Yorumlar