Anasayfa /  Güncel

“Yeminli Müşavirler Türkiye Ekonomisi’ni İzmir’de Konuşacak”

Türkiye’deki Yeminli Mali Müşavirler Odalarının 2-4 Kasım 2017 tarihleri arasında İzmir’de düzenleyecekleri sempozyumda, Türkiye Ekonomisi ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleği değerlendirilecek.

Abone ol
Abone ol 28 Ekim 2017 15:05

Konuyla ilgili olarak İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Vehbi KARABIYIK tarafından yapılan açıklamada; düzenlenecek sempozyumda ele alınacak konuların sadece meslek mensupları tarafından değil, işadamları, akademisyenler, bürokratlar ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu toplumun hemen her kesiminden ilgililer tarafından tartışılacağı ifade edildi.

Karabıyık tarafından verilen bilgiye göre, “Yeminli Mali Müşavirlik Denetim ve Tasdik Sempozyumu" adı altında Türkiye’nin gündeminde yer alan belli konular, Türkiye’deki Yeminli Mali Müşavirler Odaları tarafından belli periyotlarla düzenlenen sempozyumlarda her yönüyle ele alınıyor ve değerlendiriliyor. İki sene aradan sonra bu sene dördüncüsü düzenlenecek toplantıda, “Türkiye Ekonomisi ve Yeminli Mali Müşavirlik” konusu masaya yatırılacak.



Bu seneki toplantıda gündemde; Yeminli Mali Müşavirliğin Türkiye Ekonomisindeki Yeri, Türk Vergi Sisteminin Ekonomi ile Uyum Sorunu ve Yeminli Mali Müşavirlik, Türkiye Ekonomisinin Küresel Ekonomi ile Entegrasyonu ve Yeminli Mali Müşavirlik gibi konular yer alacak.

İş adamları; LİMAK Yönetim Kurulu Başkan Nihat ÖZDEMİR, İHKİB Başkanı Hikmet TANRIVERDİ, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender YORGANCILAR ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem DEMİRTAŞ’ın da birer konuşma yapacağı sempozyumda ayrıca aralarında Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan YILDIRIM, Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhsin ATCI,KGK Denetim Standartları Daire Başkanı Hasan GÜL ve Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Semi OKUMUŞ gibi bürokratlar tarafından da birer sunum yapılacaktır.

İstanbul YMM Odası Başkanı KARABIYIK; “toplantıyı düzenlemekteki esas amacın, mükellefler (iş sahipleri) ile Devlet arasında bir nevi arabuluculuk görevi ifa eden ve bu nedenle her iki tarafı da yakından tanıyan Yeminli Mali Müşavirlerin, sahip oldukları bilgi birikimi ve tecrübeyi hem ilgili tarafların ve Ülkenin bilgisine sunmak, hem de tartışmalar sonucu oluşacak ortak akıldan çıkan veriler doğrultusunda, iki kesimin de taleplerine hizmet edecek politikalara yön vermek olduğunu” belirterek, öngörülen amaca önemli ölçüde hizmet edeceğine inandıkları Sempozyumun herkese açık olduğunu ve ilgi duyan herkesi aralarında görmekten memnun olacaklarını da ifade etmiştir. 

İzmir Pamucak-Palm WingsEphesus Oteli’nde yapılacak olan ve 2 Kasım 2017 sabahı açılış ve protokol konuşmaları ile başlayacak olan Sempozyumda, üç gün boyunca üç ayrı oturum ile bir panel gerçekleştirilecektir.


Yorumlar