Anasayfa /  Foto Galeri

Uzmanlar uyardı! İzmir'de 5,5-6 büyüklüğünde artçı sarsıntı olabilir

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Balıkesir İl Temsilcisi Aysun Aykan İzmir’de 6,8 büyüklüğünde gerçekleşen depremi değerlendirdi. Aykan çok önemli uyarılarda bulunarak, "6 büyüklüğünde bir deprem yaşanabilir" dedi.

Uzmanlar uyardı! İzmir'de 5,5-6 büyüklüğünde artçı sarsıntı olabilir - Sayfa 1

Depremin Seferihisar’dan geçen Tuzla Fayının deniz içinden geçen bölümünün güney batı ucunda meydana geldiğini kaydeden Aysun Aykan bölgede devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle ağır hasarlı binalara girilmemesi uyarısında bulundu.

Uzmanlar uyardı! İzmir'de 5,5-6 büyüklüğünde artçı sarsıntı olabilir - Sayfa 2

Aysun Aykan İzmir’in farklı bölgelerinde yıkılan binaların varlığına da dikkat çekerek Fay Yasası’nın bir an önce çıkarılması gerektiğini dile getirdi.

Uzmanlar uyardı! İzmir'de 5,5-6 büyüklüğünde artçı sarsıntı olabilir - Sayfa 3

“Deprem İzmir’i vurdu”
Jeoloji Mühendisleri Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Balıkesir Temsilcisi Aysun Aykan depremle ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

Uzmanlar uyardı! İzmir'de 5,5-6 büyüklüğünde artçı sarsıntı olabilir - Sayfa 4

“İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı verilerine göre 30.10.2020 tarihinde İzmir İli Seferihisar İlçesinin güneybatısında, Seferihisar İlçesine yaklaşık 16.8 km mesafede, Samos Adasının yaklaşık 9 km kuzeyinde Ege Denizi içinde, yerin yaklaşık 16.54 km derinliğinde, 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Depremi Seferihisar’dan geçen Tuzla Fayının deniz içinden geçen bölümünün güney batı ucunda meydana geldiği görülüyor. Bu depremin ardından Ege denizinde 4 ve üstü büyüklükte 11 adet artçı sarsıntı yaşanmıştır. Deprem başta İzmir, Aydın, Muğla, Balıkesir, Manisa, Uşak, Çanakkale, İstanbul olmak üzere Batı Anadolu’dan İstanbul’a kadar olan geniş bir coğrafyada hissedilmiştir. İzmir’in farklı bölgelerinde binaların yıkıldığı, çok sayıda yapıda ise ağır hasarların olduğu görülmektedir. Yine depremin deniz içinde meydan gelmesi nedeniyle de küçük bir Tsunami de meydana gelmiştir."