Anasayfa /  Foto Galeri

Udi Hindi nedir? Udi Hindi(öd ağacı) faydaları nelerdir?

Udi Hindi bitkisi Peygamber Efendimiz (s.a.v.) tarafından da tavsiye edilen şifalı otlar arasında yer alır. Bunula ilgili hadis mevcuttur. Öd ağacının faydaları saymakla bitmeyen bu bitkinin farklı kullanım yöntemleri bulunmaktadır. Udi hindi bitkisi nedir? Faydaları nelerdir?Öd ağacı tütsüsü nasıl kullanılır gibi soruların yanıtlarını aşağıda bulabilirsiniz.

Udi Hindi nedir? Udi Hindi(öd ağacı) faydaları nelerdir? - Sayfa 1

Udi hindi nedir?

Udi Hindi, Doğu Asya topraklarında yetişen bir ağaçtan elde edilmektedir. Çin’de yoğun olarak görülen bu ağaç, her mevsim yaprakları bulunan ve mevsim geçişlerinden etkilenmeyen bir türdür.

Udi Hindi nedir? Udi Hindi(öd ağacı) faydaları nelerdir? - Sayfa 2

Türkiye’de Udi Hindi’nin yetiştirilme amacı ise süs bitkisi olarak kullanmasıdır. Ancak Udi Hindi, yalnızca bir süs bitkisi olmakla kalmayıp, birçok hastalığa iyi gelen eşsiz bir şifa deposu olma özelliğine sahiptir.

Udi Hindi nedir? Udi Hindi(öd ağacı) faydaları nelerdir? - Sayfa 3

Udi hindi'nin özellikleri

Udi hindi, çok eski zamanlarda tüccarlar tarafından, Arap ülkelerine getirilmiş bir bitkidir. Bu nedenle bir diğer adı da ‘Kust-i Bahri’dir (Aquilaria agallocha).

Beyaz renkte olanları bu adla anılırken siyah olanlarına ise ‘kust-i hindi’ denir.Udi hindi bitkisinin bilinen bir diğer adı da ‘öd ağacı’dır.Udi hindi, koku alanında ve tıpta kullanılan bir bitkidir.

Udi Hindi nedir? Udi Hindi(öd ağacı) faydaları nelerdir? - Sayfa 4

Udi hindi tütsüsü; bu ağacın odun kısmı ve kabukları ateşte yakıldığında etrafa hoş bir koku yaymaktadır.Meditasyon yaparkende kullanılan pahalı bir kokudur.