Anasayfa /  Foto Galeri

Tour of Anatolia Kırşehir Basın Lansmanı Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde gerçekleşti!

Bisikletçiler pedallarını 89,2 km uzunluğundaki 4 farklı etapta Medeniyet Beşiği Anadolu’nun tarihi dokusu ve zengin güzellikleri içerisinde çevirecek Uluslararası Anadolu Dağ Bisikleti Etaplı Yarışları'nın heyecan verici başlangıcı, Tour of Anatolia Kırşehir Basın Lansmanı Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde etkileyici bir başlangıç yaptı

Tour of Anatolia Kırşehir Basın Lansmanı Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde gerçekleşti! - Sayfa 1

TOUR OF ANATOLIA KIRŞEHİR BASIN LANSMANI NEŞET ERTAŞ KÜLTÜR SANAT MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞTİ 

Bisikletçiler pedallarını 89,2 km uzunluğundaki 4 farklı etapta Medeniyet Beşiği Anadolu’nun tarihi dokusu ve zengin güzellikleri içerisinde çevirecek 

Tour of Anatolia Kırşehir Basın Lansmanı Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde gerçekleşti! - Sayfa 2

Uluslararası Anadolu Dağ Bisikleti Etaplı Yarışları'nın heyecan verici başlangıcı, Tour of Anatolia Kırşehir Basın Lansmanı Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde etkileyici bir başlangıç yaptı. Kayseri-Nevşehir-Kırşehir rotasında spor ve doğa tutkunlarını 24-27 Ağustos tarihleri arasında bir araya getirecek olan Anatolia MTB Stage Race, Bozkırın sihirli manzarası ve tarihi dokusuyla pedal çevirme fırsatı sunuyor. Etaplı bisiklet yarışları, katılımcıları hem doğanın büyüleyici manzaralarıyla hem de zengin tarihiyle buluşturarak unutulmaz bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Tour of Anatolia Kırşehir Basın Lansmanı Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde gerçekleşti! - Sayfa 3

Dağ Bisikleti Etaplı Yarışları’nın Kırşehir’deki önemini vurgulayan Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Erciyes'ten başlayıp Kapadokya'da devam eden ve Ahiliğin Başkenti Kırşehir'de bitecek olan etaplı bisiklet yarışlarının güzergahı, doğal güzelliklerin ve tarihi zenginliklerin buluştuğu eşsiz rotaları içeriyor. Yarışçılar, bu tarihi şehirde hem sporun hem de kültürel değerlerin bir araya geldiği anlamlı bir finali yaşayacaklar. Coğrafi ve iklimsel koşulları açısından ise ilimiz hem amatör hem de profesyonel anlamda bisiklet kullanımına uygun bir şehirdir. Başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımıza bisiklet sevgisini aşılamak, daha sağlıklı bir yaşam için bisiklet kullanımını teşvik etmek, ilimizin doğal güzellikleri adına bir farkındalık oluşturmak, şehrimizi her bakımdan ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak için bu yarışları önemli bir fırsat olarak görüyoruz.”

Tour of Anatolia Kırşehir Basın Lansmanı Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde gerçekleşti! - Sayfa 4

Dağ bisikletinin kullanımını ve önemini anlatan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu; “Dünyada da bisiklet turizmi ile ilgili en önemli branşlardan birisi dağ bisikletidir. Kış aylarında kayak merkezleri beyaza bürünürken, yaz aylarında ise boş kalmaktadır. Bu boşluğu Erciyes ve Palandöken gibi iki merkezde değerlendirmeye çalışıyoruz. Avrupa'da Alp dağlarında, herkes hafta sonlarını bisikletlerini alarak dağlarda bisiklet sürerek geçiriyor. Bizler spor turizminin gelişmesine ve sporun geniş kitlelere yayılmasına katkıda bulunma amacıyla önemli bir organizasyonun içindeyiz.” dedi.