Anasayfa /  Ekonomi

Sigaraya yeni zam! Sigaraya zam mı geldi? İşte Zamlı sigara fiyatları listesi!

Sigaraya yeni zam! Sigaraya zam mı geldi? İşte Zamlı sigara fiyatları listesi! Sigaraya gelen ardı ardına zamlara bir yenisi daha ekleniyor. Vatandaşlar sigara fiyatları zammı iddiası için tepki gösterdi. Peki sigara ne kadar zamlandı? İşte güncel sigara fiyatları

Abone ol
Abone ol 26 Ağustos 2019 22:27

Sigaraya yeni zam! Sigaraya zam mı geldi? İşte Zamlı sigara fiyatları listesi!

Sosyal medyada kulaktan kulağa yayılan "sigaraya yeni zam geliyor" iddiası bir anda dijital gündeme damgasını vurdu. Sosyal medyadaki zamlı fiyat paylaşımlarına göre en düşük sigara 20 TL olacak. Sigaraya gelen ardı ardına zamlara bir yenisi daha ekleniyor. Vatandaşlar sigara fiyatları zammı iddiası için tepki gösterdi. Peki sigara ne kadar zamlandı? İşte güncel sigara fiyatları

Pakette her bir sigara için alınan vergi tutarı geçtiğimiz hafta Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla yürürlüğe girmişti. Asgari maktu ÖTV tutarı 0.2895 liradan 0.3899 liraya çıkarıldı. 



Sigarada yaşanan tüm bu gelişmeler sonrası zamlı sigara fiyatlarılistesi bir bir yayınlanmıştı. Sigara zammı karşısında tepkisini sürdüren vatandaşlar bu kez yeni sigara zammı ile karşı karşıya...



Sigaraya zam iddiaları sonrası vatandaşlar sigara fiyatları zamlandı mı? , sigara fiyatları arttı mı? , sigaraya zam mı geldi? , güncel sigara fiyatları, sigaraya zam yapıldı mı? , şeklide googleda aramalar yapıyor. 

GÜNCEL ZAMLI SİGARA FİYATLARI

Sosyal medyada başlayan sigaraya zam yapıldı iddiaları bir anda hızla yayıldı. 



Zamlı sigara fiyatlarının 3 Eylül tarihinden itibaren geçerli olacağı öne sürüldü. Güncel zamlı sigara fiyatları iddiaları ile ilgili henüz bir resmi açıklama yok. 



Üst üste gelen sigara fiyatları zamları vatandaş tarafından tepkiyle karşılanırken sigaraya 5 TL zam haberi yok artık dedirtti. 



Zamlar sonrası bazı sigara tiryakileri sarma tütün sigaraya yöneldi. 

Vatandaşın geçim sıkıntısı çektiği bu dönemde akaryakıt, çay, elektrik derken zamların ardı arkası kesilmiyor. Zamlar en çok kullanılan kalemlere uygulanıyor.

Sosyal medyada dudak uçuklatan bir zam iddiası daha dolaşmaya başladı. Sosyal medyada gündeme gelen iddiaya göre, sigaraya yeni zam kapıda. Uygulamaya konulacağı öne sürülen zam ‘pes’ dedirtecek cinsten.

Kimi iddialara göre sigara zammı yarın, kimisine göreyse ocak ayının başında uygulanmaya başlayacak.

Sosyal medyada dolaşan iddialara göre, zam sonrası en ucuz sigara 20 TL’den satılacak.

İşte sosyal medyada dolaşan o rakamlar:

SİGARA ZAMLANDI İDDİALARINA TEPKİLER

Sigaraya zam geleceğini duyan sosyal medya kullanıcıları birbirinden ilginç tepki mesajlarıyla duruma karşı çıktı. İşte sigara zammı iddialarına karşısında sosyal medyanın tepkisi; 



- Sigara 5 tl daha zammına mı üzeleyim her gün atama için tweet atmama mı üzüleyim. Bu aksam sanki kara delik yuttu beni. Karma karışık duygular içerisindeyim

- Bundan sonra bir dal sigara ver kanki demeyin



- Sigaraya 5 tl zam gelecekmiş, sigara zaten 18 tl eğer yeni zam gelirse, gideyim Adıyaman’dan tarla alıp tütün ekeyim daha iyi.



- Kayın peder: damat adayımız sigara içiyorum? Damat: İçiyorum efendim Kayın peder:Sigara içiyorsa kızımada bakar. Verdim gitti.

Asgari maktu vergi nedir?



Yükümlülerden, genellikle eşit miktarlarda alınan vergilere verilen isimdir. Asgari maktu vergi tutarı, sigaranın düşük fiyatla satılmasını engellemeye yönelik bir unsurdur. Sigarının perakende satış fiyatı ile vergi oranı çarpılır, bulunan rakam asgari maktu vergiden büyükse çarpım sonucu bulunan nispi vergi; düşük ise asgari maktu vergi tutarı esas alınır.


Yorumlar