Anasayfa /  Sağlık

Sevgililer Günü Aşk Kokan diyetle gelsin

Sevgililer Günü Aşk Kokan diyetle gelsin

Abone ol
Abone ol 04 Ocak 2016 23:29

Sevgililer Günü Aşk kokan bu diyetle gelsin.. Siz kilo almayın. Aşkınız büyüsün.Uzman Diyetisyen Işın Sayın sevgililer gününe özel, aşkınızı büyütecek, kalbinize iyi gelecek ama size kilo aldırmayan “Aşk Kokan” bir mönü tavsiye ediyor...

Kahvaltı

1 çorba kaşığı kadar sürülebilen light beyaz peynir, 1 dilim tam tahıllı ekmek, 1 haşlanmış yumurta ve şekersiz çay.

Ara öğünde:

Sütlü kahve

Öğle yemeğinde

Yağsız haşlanmış-közlenmiş sebzeler, közlenmiş cam kavanozda yağsız patlıcan/biber veya yağsız bol salata üzerine,1 kase yoğurt.

1.Ara öğünde:

yarım paket sade diyet bisküvi

2.Ara öğünde yemekten önce iştah kesmesi için:

1 bardak ayran

Akşam yemeğinde

Güveçte karides. Çatalla sadece tanelerini yiyin. Sevgilinize ayrı sipariş edin. Yağsız salataya ve sebzeden yapılmış soğuk ikramlara zeytinyağı ekleyin. Karides ve zeytinyağı çok özel bir kombinasyondur. Bu menüye uygun olması için çiğ ağırlığı net 300 gr olan ızgara balık tüketin. Tatlıda kesinlikle muzlu ve çikolatalı tatlıyı tercih edin. Yemeğin üzerine en az 2 avuç yer fıstığı yiyin ve ikram edin. Yanında sert bir kahve ve %70 kakaolu çikolata yiyin. Bu akşam yemeği menüsünde olmasa da olur diyebileceğiniz tek şey balıktır. Sevdiğiniz başka ilaveler de yapılabileceği gibi akşam menüsünde yer alan diğer hiçbir şeyi ihmal etmeyin. Sadece sevgililer gününde değil, her hafta bu menüyü tekrarlayabilirsiniz.  

Uzman Diyetisyen Işın SAYIN kimdir?

975 yılında Ankara'da doğdu.Ortaöğrenimini Sekine Evren Anadolu Lisesi' nde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'ne 1995 yılında dereceyle girdi.4 yılda lisansını tamamladıktan sonra çalışma hayatına atıldı. 2007-2009 yılları arasında yine Hacettepe Üniversitesi’ nde “Obeziteyle birlikte gelişen hastalıkların (Metabolik Sendromun) diyetle tedavisi” üzerine yüksek lisansını bitirdi. Üniversite’ den mezun olur olmaz, 1999 yılından itibaren, bir Yaşar Holding kuruluşu olan Altın Yunus Catering de ürün ve işletme müdürü olarak 2 yıl çalıştı.Catering hizmeti verdiği 3500 kişiye sağlıklı beslenme seminerleri hazırlayıp, sundu.Aynı dönemde hafta sonları Çeşme Altın Yunus Otel’ de diyet restoran kuruluşuna iştirak etti. Bu sırada, otelin spor salonu üyelerine de beslenme ve diyet danışmanlığı yaptı. Amerika’da ve yurtdışında pek çok noktada yer alan, tanınan, önemli bir zayıflama merkezleri zincirinin bir şubesinde diyetisyenlik yaptı. İzmir’in önde gelen bir obezite kliniğinde 6 yıl idari pozisyonda ve uzman diyetisyen olarak çalıştı.  

Etiketler Sevgililer Günü
Yorumlar