Anasayfa /  Foto Galeri

Profesör'den şok sözler: Salatalık yerine bina dikmişler

İzmir'den yansıyan deprem görüntüleri Türkiye'yi yasa boğarken, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Cenk Yaltırak, Bayraklı'da yıkılan sekiz katlı Rıza Bey Apartmanı örneği üzerinden önemli tespitlerde bulundu.

Profesör'den şok sözler: Salatalık yerine bina dikmişler - Sayfa 1

İzmir'de 17 bina yıkılırken arama kurtarma çalışmaları halen dokuz binada sürüyor. Sekiz binada ise çalışmalar tamamlandı.

Profesör'den şok sözler: Salatalık yerine bina dikmişler - Sayfa 2

Çevrelerindeki binaların sağlam durmasına rağmen yerle bir olan apartmanlar onlarca kişiye mezar oldu. Enkaz altında ise hala kaç kişinin kaldığı bilinmiyor. İşte o apartmanlar:

Profesör'den şok sözler: Salatalık yerine bina dikmişler - Sayfa 3

DOĞANLAR APARTMANI

Bayraklı ilçesinde bulunan yedi katlı Doğanlar apartmanında 21 daire bulunuyor. Altında kafe olan bina yola devrilirken apartmandan 12 kişi sağ olarak kurtarıldı. 22 saat boyunca enkaz altında kalan anne Seher Dereli Perinçek ve dört çocuğu yedi saat süren zorlu bir mücadelenin ardından çıkarıldı.

Profesör'den şok sözler: Salatalık yerine bina dikmişler - Sayfa 4

Aynı binada iki kişi yaşamını yitirirken enkaz altında aralarında Göztepe taraftarlarından Ali Çağın Kaygusuz’un da bulunduğu 15’den fazla kişinin bulunduğu tahmin ediliyor. Yakınları enkaz altında kalanlar ise onlardan iyi bir haber almak için bölgede bekleyişlerini sürdürüyor.