Anasayfa /  Dünya

Prag Büyükelçisi Egemen Bağış: Azerbaycan ile dost değil kardeşiz! video izle

Prag Büyükelçisi Egemen Bağış: Azerbaycan ile dost değil kardeşiz! Çek Cumhuriyet'inde yaşayan Azerbaycan vatandaşları, Karabağ zaferini kutlamak amacıyla, başkent Prag'ta Türkiye Büyükelçiliği'ni ziyaret ettiler. Türkiye Cumhuriyet Prag Büyükelçiliği önü güzel görüntülere sahne oldu.

Abone ol
Abone ol 12 Kasım 2020 01:36

Prag Büyükelçisi Egemen Bağış: Azerbaycan ile dost değil kardeşiz!

Karabağ’ı 30 yıl sonra esaretten kurtaran Azerbaycan’ın tarihi zaferini Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag’da araç konvoyu ile kutlayan  Azeri Türk gençler her zaman desteğini gördüklerini belirttikleri T.C. Prag Büyükelçisi, Devlet ve AB Eski Bakanı Egemen Bağış’a sürpriz bir baskın ziyaret gerçekleştirdi. 

Azeri Türk gençleri adına konuşan bir temsilci,  Büyükelçi Egemen Bağış şahsında Türkiye'ye destekleri için teşekkür ettikten sonra şu ifadelere yer verdi: “Sayın Büyükelçim alınan zaferden dolayı çok mutluyuz. Ayrıca her zaman, her daim destek olup yanımızda olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz.  Bizlerde her daim, her zaman sizlerin ve Türkiye’nin yanınızdayız.”dedi.

Büyükelçi Egemen Bağış da yaptığı konuşmada, “Bir millet, iki devlet” anlayışı içinde “Dost değil, kardeş olduklarını” vurguladı. Bağış, "Türkiye’nin ve Azerbaycan’ın bölgedeki jeopolitik gücü arttıkça bunun, bütün Türk medeniyetine katkısı çok büyük olacaktır", dedi.

 

 

Yorumlar