Anasayfa /  Yaşam /  Din ve inanç

Oruçluyken rüyalanmak orucu bozar mı? Rüyalanmak nedir?

Ramazan ayının başlamasıyla erkeklerin merak ettiği konulardan biri de rüyalanmanın orucu bozup bozmayacağı. Peki rüyalanmak nedir? Oruçluyken rüyalanmak orucu bozar mı? Rüyalanmak nedir? İşte merak edilen sorunun yanıtı.

Abone ol
Abone ol 24 Nisan 2020 15:25

TRHaberler ÖZEL | Ramazan ayının başlamasıyla Müslümanlar en önemli ibadetlerden olan oruçlarını tutmaya başladı. Ancak her sene olduğu gibi orucu nelerin bozup nelerin bozmayacağı yine akıllarda soru işaretleri bırakıyor. Erkeklerin merak ettiği konulardan biri de rüyalanmanın orucu bozup bozmayacağı. Peki rüyalanmak nedir? Oruçluyken rüyalanmak orucu bozar mı? Rüyalanmak nedir? İşte oruç ve rüyalanmak ile ilgili bilgiler...

Oruçluyken rüyalanmak orucu bozar mı?

Bu soru, her Ramazan ayında vatandaşların sorularını yanıtlayan Nihat Hatipoğlu'na soruldu.

Rüyalanmanın oruca etkisine Nihat Hatipoğlu şu yanıtı verdi:

"Özellikle gençler bu soruyu çok sormaktadır. Uykudayken rüyalanmak orucu bozmaz. Rüyalandın kalktın, yıkanırsın ve orucuna devam edersin. Geç yıkandıysan yine orucun kabuldür çünkü oruç tutmanın gusülü gerektirmeyecek bir halden uzak olması ile ilgisi yoktur. Diyelim ki bir öğrenci sabahleyin rüyalandı ve yıkanması gerekliydi. Yıkanması gerekliydi ama yıkanamadı. Akşama kadar yıkanamadı. Akşama kadar böyle kalması doğru mudur? Hayır. Çünkü namazdan kaçtı değil mi? Öğlen gitti, ikindi gitti, akşam gitti kılamadı. Akşama kadar eğer mazeretsiz yıkanamadıysa namazları kaçırdığı için günaha girer ama tutmuş olduğu oruç geçerlidir. Orucun gusülle ilgisi yoktur. Bunu birbirinden ayırmamız gerekir. Ancak ne olursa olsun bir Müslümana bu kadar kirli halde gezmek, dolaşmak yakışmaz."

 

Rüyalanmak nedir?

Özellikle ergenlik çağına girmiş bireylerin başına gelen bu olay, ihtilam olarak da adlandırılır. Görülen rüya sonrası orgazm olmak ve cinsel tatmine ulaşmak, bunun sonucunda ise spermin cinsel organ yoluyla dışarıya atılmasına rüyalanmak denir.

Yorumlar