Anasayfa /  Politika /  Ak parti

Oktay: Türkiye kesinlikle geri adım atmayacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye ne Suriye'de barıştan yana tutumundan ne de Libya ile vardığı mutabakattan kesinlikle geri adım atmayacak." dedi.

Abone ol
Abone ol 23 Aralık 2019 23:11

Oktay, Neşet Ertaş Kültür Merkezi'nde düzenlenen 24. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, haberin yükünü omuzlarında taşıyan basın mensuplarının ödüllendirildiği törende bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Teknolojide yaşanan gelişmelerin etkisiyle medyanın tüm unsurlarıyla yenilendiğini ve dönüştüğünü ifade eden Oktay, küresel iletişim ağı oluşturan internet ve web uygulamaları sayesinde bir görüntü ya da bilginin saniyeler içinde dünyayı dolaşabildiğini söyledi.

Özellikle sosyal medya programları ile YouTube gibi görüntü odaklı uygulamaların yaygınlaşmasıyla "vatandaş gazeteciliği" ya da "katılımcı gazetecilik" kavramlarının hayata geçirildiğini aktaran Oktay, bu durumun medyanın tarafsızlığı ile kişi haklarına ve özel hayata saygı gibi ilkelerden münezzeh, subjektif bilginin dolaşımını artırdığını vurguladı.

Nerede, hangi tarihte çekildiği belli olmayan, hatta çoğunlukla çarpıtılan, doğruluğu ve güvenilirliği tartışmalı birçok haber ve görüntüye maruz kalınabildiğine dikkati çeken Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

Etiketler Fuat Oktay Türkiye
Yorumlar