Anasayfa /  Foto Galeri

Normal baldan 100 kat daha etkili: Manuka balı

Yeni Zelanda'da yetişen manuka çiçeklerinden elde edilen bir bal türü olan manuka balı faydalarıyla duyanları hayrete düşürüyor. Adını gün geçtikçe çok daha fazla duyduğumuz bu balın faydalarını ve nasıl tüketileceğini gelin birlikte inceleyelim...

Normal baldan 100 kat daha etkili: Manuka balı - Sayfa 1

İÇİNDEKİ ÖZEL BİR MADDE GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

İngiliz Express gazetesine açıklamada bulunan Beslenme uzmanı Christine Bailey, Yeni Zelanda halkının binlerce yıl önce iyileştirici etkisi olduğunu fark ettiği manuka balının özelliklerini anlattı. Manuka balı, iyileştirici özelliğini içeriğindeki Metilglioksal (MGO) bileşiğinden alıyor.

Manuka balındaki MGO, balın anti-bakteriyel ve anti-mikrobiyal özelliklerini daha güçlü hale getirir. Manuka balı fenolik asitler ve flavonoidler gibi bir dizi antioksidan bileşiği içeriyor. Bu bileşikler vücuttaki iltihabı hafifletebilen Manuka balına anti-inflamatuar özellikler kazandırır.

Normal baldan 100 kat daha etkili: Manuka balı - Sayfa 2

İLTİHAPLANMA ŞU HASTALIKLARA NEDEN OLABİLİR

Aşırı veya uzun süreli iltihaplanma genel sağlığımızı etkileyebilir ve vücuttaki dokuya zarar vererek iyileşmeyi önleyebilir. Nature Medicine dergisinde yayınlanan bir araştırmada kronik inflamasyonun çeşitli hastalıklara yol açabilir. Bu hastalıklar ise şöyle:

Kalp-damar hastalığı

Şeker hastalığı

Böbrek hastalığı

Karaciğer yağlanması

Nörodejeneratif bozukluklar

Kanser

Normal baldan 100 kat daha etkili: Manuka balı - Sayfa 3

Meşhur Köyceğiz Balı 

%100 müşteri memnuniyeti hedefliyoruz,beğenmediğiniz ürünleri iade edebilirsiniz

Normal baldan 100 kat daha etkili: Manuka balı - Sayfa 4

VÜCUTTAKİ ENFEKSİYONU ÖNLEYEBİLİR

İspanya'daki Beslenme ve Sağlık Merkezi'nin yaptığı başka bir araştırma ise manuka balının farklı tümör türlerine karşı kanser önleyici bir etkiye sahip olduğunu ortaya çıkardı. Manuka balının ayrıca "anti-diyabetik aktivite" gösterdiği ve "kardiyovasküler sistemde koruyucu etkisi" olduğu ileri sürülüyor.

Araştırmada ayrıca şunlar kaydedildi:

Manuka balı oksidasyonu önleyerek kötü kolesterolün sinir sistemi, solunum sistemi ve gastrointestinal sistemde enfeksiyon oluşmasını engelleyebilir.