Anasayfa /  Ekonomi

Nakdi Ücret Desteği ne zaman yatacak? Son tarih ne?

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ücretsiz izine ayrılan işçilere nakdi ücret desteği ödenmesine karar verilirken nakdi ücret desteği ne zaman yatacak, nakdi destek ücreti sorgulama nasıl yapılır sorusuna yanıt aranıyor. Son gerçekleşen Kabine Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan nisan, mayıs, haziranı kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam etme kararı alındığını duyururken nakdi ücret destek ödemelerinin uzatılıp uzatılmadığı merak konusu olmuştu.

Abone ol
Abone ol 08 Temmuz 2021 13:18

Sosyal hayatta kademeli normalleşme süreci devam ederken Nakdi Ücret Desteği ne zaman bitecek, Temmuz ayı destek ödemesi bitti mi sorusuna yanıt aranıyor. En son Mayıs ayına ilişkin ödemeler 8 Haziran'da gerçekleşirken Haziran ayına ait nakdi destek ödemelerinin Temmuz ayında yapılacağı biliniyor. Belli sebeplerden ötürü ücretsiz izne ayrılan vatandaşların herhangi bir uzatma kararı alınmazsa nakdi ücret desteği Temmuz ayının ilk haftasında son kez hesaplara yatırılmış olacak. Buna göre; Nakdi Ücret Desteği ne zaman yatacak, Temmuz ayı destek ödemesi bitti mi? Nakdi Ücret Desteği uzatıldı mı?

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ UZATILDI MI,SON DURUM NE?
Nakdi ücret desteğine ilişkin açıklama Bakan Bilgin'den geldi.

En son alınan karar ile nakdi ücret desteği, 17 Mayıs 2021 tarihinden itibaren 30 Haziran 2021 tarihine daha uzatılmıştı.

Nakdi ücret desteği ödemelerinin yeniden uzatılmadı. son nakdi ücret desteği önümüzdeki hafta pazartesi gününden cuma gününe kadar hesaplara yatmış olacak.Ödemeler "turkiye.gov.tr/issizlik-odenegi-odemesi" internet adresinden sorgulanabiliyor.

Nakdi ücret desteği uzatılmadı.

Bakan Bilgin: "Haziran ayına ilişkin nakdi ücret desteği ödemelerini 9 Temmuz'da yapıyoruz"

Vedat Bilgin'in nakdi ücret desteği ödemeleri ile ilgil açıklaması şöyle;
Haziran ayına ilişkin nakdi ücret desteği ödemelerini 9 Temmuz'da yapacağız.
Ödemeler vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatırılacak. IBAN bilgileri bulunmayan veya hatalı olan vatandaşlarımız ise ödemelerini PTT üzerinden alabilirler.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK, UZATILDI MI?
Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından nakdi ücret desteğinin önce 17 Mayıs 2021 tarihinde biteceği açıklanmıştı. Ancak daha sonra bu tarih uzatılarak 30 Haziran'a kadar çekilmişti. Herhangi bir uzatma kararı alınmadığı taktirde nakdi ücret desteği Temmuz ayının ilk haftasında son kez hesaplara yatırılacak.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE ZAMAN BİTİYOR?
Nakdi ücret desteği, 30 Haziran'da sona erecek. Mayıs ayına ilişkin nakdi ücret desteği ödemelerinin 8 Haziran'da gerçekleştirildi. Haziran ayına ait son ödemelerin Temmuz ayı başında yapılacak. Bakan Bilgin: "Haziran ayına ilişkin nakdi ücret desteği ödemelerini 9 Temmuz'da yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

NAKDİ DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA
Ücretsiz izin desteği sorgulama ekranı için İŞKUR giriş bilgileri ya da E-Devlet şifresine sahip olmak yeterli. İlk kez e Devlet şifresi alacakların ise PTT'ye başvurması gerekiyor. Nakdi destek ödeme bilgilerini sorgulamak için E-Devlet girişi yapan vatandaşlar, aşağıdaki linke tıklayarak işlemlerini sorgulama işlemlerini kolayca gerçekleştirebiliyor.

 

Ödemeler "turkiye.gov.tr/issizlik-odenegi-odemesi" internet adresinden sorgulanabiliyor.

Yorumlar