Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den bu illerde yaşayanlara turuncu kod alarmı! Yoğun kar geliyor I 10 Şubat 2022

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarılar peş peşe geldi. Yapılan açıklamada pek çok il için turuncu kodlu uyarı yer aldı. Öte yandan okullarda tatil haberleri de gelmeye devam ediyor. İşte detaylar...

Meteoroloji'den bu illerde yaşayanlara turuncu kod alarmı! Yoğun kar geliyor I 10 Şubat 2022 - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yeni raporunu yayımlaması ile birlikte yurt genelinde hava durumuna ilişkin detaylar da belli oldu. Buna göre pekçok il için 'turuncu kod' ile yayımlanan kar yağışı uyarısı geldi. 

Meteoroloji'den bu illerde yaşayanlara turuncu kod alarmı! Yoğun kar geliyor I 10 Şubat 2022 - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Adıyaman çevreleri ve Erzurum'un güneyinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji'den bu illerde yaşayanlara turuncu kod alarmı! Yoğun kar geliyor I 10 Şubat 2022 - Sayfa 3

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının; doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den bu illerde yaşayanlara turuncu kod alarmı! Yoğun kar geliyor I 10 Şubat 2022 - Sayfa 4

RÜZGAR: Rüzgarın; İç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, doğu bölgelerde güney yönlerden orta kuvvette, Güney Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'un güney